recent
Güncel Haberler

Netflix, Parola Paylaşımının Sonu Gerçekten Geliyor

Ana Sayfa
Netflix, Parola Paylaşımının Sonu Gerçekten Geliyor

Video akış hizmetinin büyümesi yavaşlarken, yöneticileri platforma erişen milyonlarca kullanıcıyı tek bir para bile ödemeden ücretlendirmek istiyor...

Netflix, başlangıcından bu yana parola paylaşımını teşvik ederek itibarını ve abone tabanını hızla büyütmesine yardımcı oldu. Ancak, on beş yıllık kesintisiz büyümenin ardından platform ilerlemesini sürdürmekte zorlanıyor gibi görünüyor.

Netflix büyümesini artırmak için en büyük sorununu çözmeli

2022'de Netflix, toparlanıp tekrar toparlanmadan önce abone sayısındaki ilk düşüşü duyurdu. Bununla birlikte, her üç ayda bir milyonlarca ek abone geçmişte kaldı ve şirket, tüm bölgelerde çok daha sıkı işe alımlarla zorlu bir 2023'e hazırlanıyor.

Netflix, özellikle Disney+ ve Amazon Prime Video'nun sert rekabetiyle karşı karşıya ve bazı uzmanlar hizmetin "cam tavana" ulaşıp ulaşmadığını merak ediyor. Geçen Kasım ayında kullanıma sunulan, reklam destekli abonelik hizmeti şu anda insanları etkilemekte zorlanıyor.

Platformun temel sorunu hesap paylaşımıdır. Şirket, şu anda tek karlı SVOD platformu olmasına rağmen, 100 milyon kişinin tek kuruş ödemeden düzenli olarak Netflix izlediğini tahmin ediyor ve bu da mali durumuna zarar veriyor.

İnsanları üzmeden daha fazla ücretlendirme: platformun yüksek riskli denklemi

Bu nedenle, büyük adımlar atıldı ve hesap paylaşımının 2023'te sona ermesi planlanıyor. Netflix CEO'su ve kurucusu Reed Hastings, 2022'nin başlarında yaptığı bir toplantıda, ekiplerini sorunu çok uzun süre halının altına süpürmekle ve pandemi döneminde abone sayısını yanıltıcı hale getirmekle suçladı.

Ancak, yöntem hâlâ tartışılıyor. Netflix'in kullanıcılarını yabancılaştırmamaya çalıştığı ve aynı anda birden fazla hesabı çalışır durumda tutmak için birkaç dolar daha fazla ödemeye motive etmek için giderek daha kısıtlayıcı önlemler aldığı söyleniyor. Netflix eş CEO'su Ted Sarandos, Aralık ayında yatırımcılara "Hata yapmayın, tüketicilerin bundan hemen hoşlanacağını düşünmüyorum" demişti. Netflix'in sunduğu seçeneğin çok karmaşık olması halinde aboneliklerini iptal etmekten çekinmeyeceklerini söyledi.

Netflix, Hizmet Şartlarında açıklandığı şekilde abone erişimini izlemek için IP adresini, cihaz kimliklerini ve hesap etkinliğini kullanacaktır.

Ancak platform, ör. Örneğin, düzenli olarak ev değiştiren ortak velayete sahip bir çocuk veya tatile giden bir çocuk gibi tüm durumları dikkate almalıdır. Bu nedenle Netflix, hizmeti ev dışında kullanabilmek için kullanıcının gelecekteki konumunu sağlamasını isteyebilir. Mobil cihazlarda, örn. Hindistan'da yaygın bir uygulama olan 3G/4G'de bağlantı sorunu devam ediyor ve izlenmesi daha zor.

Düşünülmekte olan bir başka seçenek de hesap sahibine, cihazların bağlanmasını kısıtlamak için yalnızca 15 dakika kullanılabilecek bir kod göndermektir.

Netflix, kullanıcılarını yeterince uzun süre engellemeyi başarırsa, 30 milyona kadar izleyicinin bir akrabaya erişimi olduğu tahmin edilen ABD ve Kanada'da 721 milyon ABD dolarına ulaşabilir.


KaynakWall Street Journal

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent