recent
Güncel Haberler

Daha Uygun Fiyatlı, Ancak Reklamlı Disney+ Teklifi Geliyor... Fiyatlar Artıyor

Ana Sayfa
Daha Uygun Fiyatlı, Ancak Reklamlı Disney+ Teklifi geliyor... Fiyatlar Artıyor

Netflix'ten sonra reklam abonelikleri sunma sırası Disney+'ta. Teklif cazip fiyatlı, ancak kullanıcıları bazı tavizler vermeye zorluyor.

Ayrıca, Amerikan şirketi bu yeni özellikten yararlanarak normal ve artık "Premium" olan aboneliğinin aylık ücretini artırıyor.

İyi bir teklif mi?

ABD'de kullanıcılar, Disney+'ı kullanmaya devam etmek için ayda "yalnızca" 7,99 dolar ödeme seçeneğine sahip. Ne yazık ki, artık bazı programların arasına reklam serpiştirilmiş olduğu gerçeğine katlanmak zorundalar. Bu "temel formül" izleyiciyi bir film veya dizi izlerken 15, 30 veya 45 saniyelik reklamlara katlanmaya zorlayacak.

Çok genç bir izleyici kitlesi için ayrılmış bir içerik bulunmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca, Disney+ saatte maksimum 4 dakikalık reklam yayınlama taahhüdünde bulunmuştur. Diğer iyi haber ise, 4K çözünürlük ve Dolby Vision, iyileştirilmiş IMAX formatı ve dört eşzamanlı ekran gibi diğer unsurların "temel" teklifte kalması. Bu, en ucuz planı seçme konusunda kötü bir fikre sahip olan abonelerine 720p çözünürlük dayatan Netflix'ten temel bir farktır.

Türkiye'de büyük zam

Disney+ Türkiye fiyatına zam geldi. Aylık 34.99 ₺ olan paket şimdi 64.99 ₺'ye yükseldi. Aynı şekilde yıllık paket 349,90 ₺'den 649,90 ₺'ye yükselmiş durumda.

Hileye karşı dikkatli olun!

Yine de satır aralarını okumak önemlidir. Reklamsız plan dönem başına 10,99 ABD dolarına çıkarken reklamlarla birlikte aylık 7,99 ABD doları devam ediyor. 3 dolarlık bir artış. Ayrıca, yalnızca premium plan üyeleri programları çevrimdışı izlemek için indirebilir.

Disney, bu çözümün yalnızca yayıncılık sektöründe geçen çeyrekte 1,5 milyar dolara varan kayıpların ardından kurtuluş olmasını umuyor. Şirkete göre suçlular, aşırı üretim ve teknoloji maliyetleri. Yeni fiyatlandırma politikasının ve reklamcılığın ortaya çıkışının durumu tersine çevirip çeviremeyeceğini göreceğiz.


Kaynak: Engadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent