recent
Güncel Haberler

GTA, Hile Yazılımı Geliştiren Bu Geliştiriciye Ağır Para Cezası Verildi

Ana Sayfa
GTA, Hile Yazılımı Geliştiren Bu Geliştiriciye Ağır Para Cezası Verildi

Hepimizin bildiği gibi, yayıncı Take-Two Interactive telif hakları konusunda nazik davranmıyor. Grand Theft Auto efsanesi söz konusu olduğunda bu durum daha da artıyor.

GTA V'te hile yapılmasına izin veren ünlü bir modun tasarımcısı, Amerikan şirketine önemli bir para cezası ödemek zorunda.

Şöhretin bedeli

2023'te (şimdi!) on yaşında olacak olsa da, Grand Theft Auto V hala dünyanın en çok oynanan ve en çok satan oyunlarından biri. Bu etkileyici popülarite, beşinci oyunun çok oyunculu çeşidi olan GTA Online için de geçerli. Rockstar Games ve Take-Two Interactive bu tarihi başarıyı kutlarken, her iki kuruluş da kötü niyetli kişilerle uğraşıyor.

Zamanla çevrimiçi modlama sunucularına birçok hile yüklendi. Ne yazık ki, geliştiriciler dolandırıcılığa karşı çeşitli araçlar oluştursa da, bazı yasa dışı araçlar fark edilmedi. Bu, özellikle Infamous adlı ünlü bir mod için geçerlidir. 2018'de Take-Two, 2018 yılında Take-Two, söz konusu modla bağlantılı olduğundan şüphelenilen birkaç kişi hakkında Avustralya adalet sistemine dava açmıştı... Yaptırım artık biliniyor!

Hile çok pahalıya mal olabilir

Son dört yılda soruşturmalar yoğunlaştı ve Christopher Anderson adlı bir kişi suçlandı. Evinden dizüstü bilgisayarlarına, bir iPhone'a ve bir iPad'e el konuldu. Mod kazançlarını yatırdığı PayPal hesabı da donduruldu. Nihayetinde Avustralya Federal Mahkemesi, Anderson'ın GTA V'in telif hakkını ihlal ettiğine karar verdi.

Şaşırtıcı görünse de mesele sonunda mahkeme dışında karara bağlandı. Anderson, Take-Two Interactive'e 130.000 $ para cezası vermeyi kabul etti. Söz konusu tutarın 30 gün içinde ödenmesi gerekmektedir.

Infamous web sitesi birkaç yıl önce çevrimdışı oldu. Bu, en sevdikleri oyunda hile yapmak isteyen oyuncular için bir ders olabilir.


Kaynak: Torrent Freak

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent