recent
Güncel Haberler

Fallout 4: Next-Gen Yaması İlk Karşılaştırmalarla Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Ana Sayfa
Fallout 4: Next-Gen Yaması İlk Karşılaştırmalarla Hayal Kırıklığı Yaratıyor

Prime Video'daki uyarlama serisinin başarısının etkisiyle, Fallout 4'ün 'next-gen' güncellemesi de dikkat çekiyor. Bu güncelleme, oyunun 9 yıl sonra PS5 ve Xbox Series konsolları için özgün bir sürüm sunmasını sağlıyor ve bu da getirdikleriyle birlikte geliyor. Zaten PS4 veya Xbox One'da oyunu olanlar için, bu yeni nesile geçiş ücretsiz. Ancak, oyunun şu anda daha iyi görünüp görünmediği ilk bakışta belli olmayabilir.

Fallout 4, PS5 ve Xbox Serisi konsollara layık bir oyun mu?

Fallout 4, bu büyük güncelleme ile PS5 ve Xbox Series konsollarında beklenen her şeyi sunmayı amaçlıyor. Yani, akıcılığı destekleyen bir Performans modu ve yüksek çözünürlüğü teşvik eden bir Kalite modu. Oyunun 2015 yılında piyasaya sürüldüğü ve mevcut konsolların o zamanki modellere göre önemli ölçüde daha güçlü olduğu göz önüne alındığında, en azından Performans modunda sabit 60 FPS beklenmelidir.

Ancak, grafiksel olarak da Fallout 4 bir iyileşme yaşadı mı? İşte burada sorun başlıyor. Netliğinde belirgin bir iyileşme dışında, Bethesda'nın 2015'te piyasaya sürdüğü oyun için kullandığı eski Creation Engine'in yaşlanması, temelde daha güzel grafikleri gösterebilecek kapasitede değil. Ancak, oyun bir dizi düzeltme de aldı. Sonuç olarak, Fallout 4 şu anda konsollarda en iyi versiyonunda karşımıza çıkıyor... Ancak, henüz birçok hata düzeltilmemiş durumda. Aşağıda, PS4 ve PS5 sürümleri arasında bir karşılaştırma bulabilirsiniz, Push Square katkısıyla.

Ne yazık ki, aynı durum PC için geçerli değil, burada next-gen güncellemesi daha çok sorun getirdi. Yıllardır yoğun olarak kullanılan modlar artık uyumsuz hale geldi. Ve Enclave ve saçma sapan silahlarla ilgili Creation Club güncellemeleri, bu sorunu çözmek için yetersiz kaldı. Bu nedenle, umarız ki Fallout 4 etrafındaki durum hızlı bir şekilde stabilize olur, aksi takdirde ilk gün hayranlarının heyecanını yeniden canlandırmak isteyenler için nükleer bir felakete yol açabilir.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent