recent
Güncel Haberler

YouTube'un Yeni Planı: Video Duraklatıldığında Reklam Gösterimi Geliyor!

Ana Sayfa
YouTube'un Yeni Planı: Video Duraklatıldığında Reklam Gösterimi Geliyor!

YouTube, son birkaç aydır, reklamları atlamak için kullanılan taktiklerin önüne geçme amacıyla çaba harcıyor. Web tarayıcılarında bulunan reklam engelleyiciler ve akıllı telefon uygulamaları, reklamlardan kaçınmayı sağlamıştı ancak şimdi YouTube, bu yöntemleri etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Şirketin yeni misyonu, platforma daha fazla reklam entegre etmek gibi görünüyor.

Video duraklatıldı, ancak reklamlar durmuyor

YouTube'daki reklam sayısının artış eğiliminde olduğunu düşünüyor musunuz? O zaman henüz işlerin ne kadar da kötüleşebileceğini görmemişsiniz demektir! YouTube'un ana şirketi Alphabet'in sonuçlarının sunumu sırasında, Google ve YouTube'un işletme faaliyetlerinden sorumlu yöneticisi Philipp Schindler, şirketin videolar duraklatıldığında reklam gösterme ile ilgili yaptığı testler hakkında bilgi verdi.

Ve bu testlerin başarılı olduğunu söylemek mümkün, en azından onun heyecanına göre. "İlk çeyrekte, kullanıcılar organik içeriklerini duraklattıklarında görünen yeni bir kesintisiz reklam formatı olan deneme reklamların televizyonlarda güçlü bir çekicilik sağladığını gördük" şeklinde yorumladı. Bu yeni reklam türü, marka için çok olumlu sonuçlara yol açtı ve "reklamverenler yüksek fiyatlar ödüyorlar" dedi.

İlk olarak akıllı televizyonlar mı?

YouTube'un Yeni Planı: Video Duraklatıldığında Reklam Gösterimi Geliyor!
© PixieMe / Shutterstock

Yakında bu reklamların görünmesi oldukça muhtemel. Philipp Schindler, akıllı televizyonları işaret ettiğinden, bu cihazların bu uygulamanın ilk kullanıcıları olması muhtemel.

Bu karar mantıklı görünüyor; çünkü video tüketim alışkanlığı, bir videoyu duraklatıp uzun süreli görevler için televizyonda olduğu gibi cep telefonu veya bilgisayarda değil.

Ancak YouTube'un bu modeli daha sonra uygulamalara yayıp yaymayacağı belirsiz. Ayrıca, zaten uygulamaların önemli bir alan kapladığına dair eleştiriler olduğundan, bu konuda bazı tartışmaların beklenebileceği söylenebilir.


Kaynak: Android Authority

author-img
Ömer Çağlar T.

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent