recent
Güncel Haberler

GTA 6 Beklenmedik Zorluklarla Karşı Karşıya: Rockstar Oyunun Çıkışını Erteleyecek Mi?

Ana Sayfa
GTA 6 Beklenmedik Zorluklarla Karşı Karşıya: Rockstar Oyunun Çıkışını Erteleyecek mi?

Yeni Vice City bölümü, selefinden on yıldan fazla bir süre sonra raflardaki yerini alacak ve bu, oyun dünyasının en çok beklenen yapımlarından biri olacak. GTA 6'nın yaklaşan çıkışı, oyun severler arasında büyük heyecan yarattı. İlk fragmanın yayınlanmasına rağmen, oyunun piyasaya sürülmesi için sabırsızlıkla bekleniyor ve daha kısa bir bekleyiş süresi umuduyla heyecanlı hayranlar arasında bazı hayal kırıklıklarına yol açıyor.

GTA 6 2026'ya mı ertelendi?

GTA 6'nın ilk fragmanının 180 milyon kez izlenmesi, rekor kıran eleştiriler ve her gün artan forum aktiviteleriyle, oyuna olan beklentiler dorukta. Oyun endüstrisinde doğal olarak büyük bir ilgi uyandıran GTA 6, sektör tarihindeki en önemli yapımlardan biri olmaya aday. Ekipler üzerindeki baskının büyük olduğu ve Rockstar Games'in ekibe ekstradan bir katman eklediği bildiriliyor. Yapılan son araştırmalar, geliştiricilerin gergin olduğunu ve şirket içinde bu gerginliğin hissedildiğini gösteriyor. Yayıncının, GTA 6'nın teslim tarihine yetişmek ve bir güvenlik önlemi olarak ekiplerini yüz yüze çalışmaya dönmeye zorladığı belirtiliyor. Birçok çalışan, geliştirme sürecinin sona ermesiyle birlikte Rockstar'ın eski aşırı yoğun çalışma yöntemlerine geri dönme endişesi taşıyor.

Birkaç güvenilir kaynak, oyunun 2025 sonbaharında piyasaya sürüleceği konusunda hemfikir. Ancak Kotaku'dan gelen son bilgilere göre, GTA 6'nın ilk çıkış zamanını kaçırabileceği ve 2026 gibi daha uzak bir tarihe ertelenebileceği belirtiliyor. Rockstar yönetiminin gelecek yıl oyunun piyasaya sürülmemesi fikrinden özellikle endişeli olduğu ifade ediliyor; bu durum, uzaktan çalışmak üzere işe alınmış olanları bile yüz yüze çalışmaya geri dönmeye zorlayabilir. Medya kaynakları, Amerikan devinin hala 2025 ilkbaharında dahili bir sürüm hedeflediğini doğruluyor, ancak bu aşamada sonbaharda bir lansman daha gerçekçi görünüyor. En iyimser senaryoya göre bile.

Çalışanların endişeleri artıyor

GTA 6'nın 2026'ya kadar ertelenme olasılığı açıkça masada, ancak Rockstar'ın bunu sadece oyunun kalite standartlarını karşılamaması veya zamanında hazır olmaması durumunda "acil" olarak değerlendireceği belirtiliyor. Yayıncının hırslarının yanı sıra yüksek risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanmalıdır. Rockstar'ın ana şirketi Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick, geçen yıl bir podcast'te GTA 6'nın "mükemmellik ve gerçekçilik" hedeflediğini ve bu hedeflere ulaşacaklarını açıkladı. Yayıncı büyük düşünüyor ancak bu, çalışanların zararına olabilir mi?

Ekiplerin büyük bir kısmı, tesislere zorunlu olarak geri dönmeye olumlu bakmıyor ve "tutulmayan sözleri" eleştiriyor. Geçen ay bazı çalışanlar Bloomberg'e, 2020'ye kadar durumun düzelmiş olmasına rağmen, aşırı çalışma temposu ve zehirli bir kültüre geri dönmekten korktuklarını ifade ettiler. R*'nin başkan yardımcısı Jennifer Kolbe ise çalışanlara gönderdiği bir e-postada, GTA 6'yı "oyunun kapsamına ve hedeflerine uygun bir yol haritasıyla birlikte kalite ve cilanın seviyesine uygun şekilde" piyasaya sürmek için bu değişikliklerin gerekliliğini belirtti.


KaynakKotaku

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent