recent
Güncel Haberler

Windows 11'in Yılın Büyük Güncellemesi: 24H2

Ana Sayfa
Windows 11'in Yılın Büyük Güncellemesi: 24H2

Microsoft, işten çıkarmalar ve geçtiğimiz Eylül ayında Panos Panay'ın ayrılması da dahil olmak üzere bazı organizasyonel değişiklikler yaptı. Windows 12'nin piyasaya sürülmesi ertelendi. Bu karar, mevcut pazar ve müşteri ihtiyaçları dikkatle değerlendirildikten sonra ve güvenle alındı.

Sonuç olarak şirket, önemli yeni özellikler içerecek olan Windows 11'in 24H2 güncellemesine öncelik vermeye karar verdi.

Windows 12 hala beklemek zorunda kalacak

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Windows Central, Windows'un bir sonraki sürümünün önceki söylentilerin aksine Windows 12 olarak adlandırılmayabileceğini bildirdi.

Windows 11'in Yılın Büyük Güncellemesi: 24H2
Yıl sonunda Windows 12'nin yerini Windows 11'in büyük bir güncellemesi alacak © yougoigo / Shutterstock

İlk raporlar yeni işletim sistemi için 2024'te bir sürüm önerirken, son söylentiler Windows 11 için büyük bir güncellemenin Windows 12'nin piyasaya sürülmesine öncelik verilebileceğini gösteriyor.

Windows Latest tarafından elde edilen resmi belgelere göre, Windows 11 24H2'nin bu yılın sonuna kadar piyasaya sürüleceği doğrulandı.

Windows 11: 2024 sonu için büyük bir güncelleme

Windows Latest tarafından ortaya çıkarılan belgelerden biri EnumDeviceDrivers işlevini ele almaktadır. Bu işlev, geliştiricilerin ve yöneticilerin sistemdeki her bir aygıt sürücüsünün yükleme adresini almalarını sağlıyor. Bu bileşen Windows 11 24H2'de farklı bir şekilde kullanılacaktır, çünkü Windows 11'i yapay zekadaki en son gelişmelerle hızlandırmayı amaçlıyor.

Bu bileşen, Windows 11'i yapay zeka alanındaki en son gelişmelere uygun hale getirmek amacıyla Windows 11 24H2'de farklı şekilde kullanılacak. Bu değişiklik, Microsoft'un teknolojik gelişmelerle güncel kalma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Windows Latest'e göre, gelecek güncelleme geçen yılki 23H2 güncellemesinden daha önemli ve üçüncü çeyreğin sonunda ya da dördüncü çeyreğin başında yayınlanması planlanıyor.

Microsoft'un sürümü geciktirme kararı, müşteri tabanının parçalanmasını önlemeyi amaçlıyor.

Windows 11'in Yılın Büyük Güncellemesi: 24H2
Microsoft Windows 11 24H2'yi resmen duyurdu © Microsoft / Windows Latest

Windows 10 ve Windows 11'in yaklaşık 1,5 milyar kullanıcısının önemli bir kısmının Microsoft'un sistem gereksinimleri nedeniyle işletim sisteminin en son sürümüne yükseltilemediği unutulmamalıdır.


Kaynak: Windows Latest

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent