recent
Güncel Haberler

Amazon'un En Son Gelişimi: Rufus, Akıllı Asistanınız Olacak

Ana Sayfa
Amazon'un En Son Gelişimi: Rufus, Akıllı Asistanınız Olacak

2022 yılında ChatGPT adlı bir sohbet robotu, her türlü soruyu yanıtlayabilen genelci bir model olarak tanıtıldı. Ancak, kısa süre sonra müşterilere alışveriş konusunda yardımcı olmak üzere tasarlanmış olanlar da dahil olmak üzere daha özel sohbet robotları oluşturmak için uyarlandı. Carrefour bu yeniliği geçtiğimiz bahar önerdi ve şimdi Amazon tarafından uygulanıyor.

Alışverişe uygulanan chatbot

Amazon, Anthropic'e milyarlarca dolar yatırım yaparak ve pazar yeri için üretken bir yapay zeka alışveriş asistanı olan Rufus'u piyasaya sürerek yapay zeka alanındaki rekabet üstünlüğünü korumayı hedefliyor. ABD mali düzenleyicisi şu anda Amazon'un Anthropic'e yaptığı yatırımı inceliyor. 

Rufus müşterilere aramalarına göre kişiselleştirilmiş öneriler ve ürün karşılaştırmaları sağlayacaktır. Genel olarak Rufus, bir satın alma işlemi düşünülürken ortaya çıkan soruların çoğunu yanıtlayabilecek.

Rufus şimdilik sadece Amerika'ya özel

Rufus, Amazon'un sunumunda da gösterildiği gibi geniş bir uygulama yelpazesine sahip. Yapay zeka, satın alma yolculuğunun başında "koşu ayakkabısı alırken nelere dikkat etmeliyim?" gibi genel aramalar, "pist ve yol koşu ayakkabıları arasındaki farklar nelerdir?" gibi karşılaştırmalar veya "bu ayakkabılar dayanıklı mı?" gibi daha spesifik sorular için mevcut olacak.

Ne yazık ki yapay zeka şu anda yalnızca Amazon uygulamasında ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sınırlı sayıda müşteri için deneme amaçlı olarak kullanılabiliyor. Jeff Bezos'un şirketi, Ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı belli olmamakla birlikte, önümüzdeki haftalarda daha geniş bir dağıtım planlıyor.


KaynakNeowin

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent