recent
Güncel Haberler

Rockstar, GTA 6'yı Yaratıcılıkta Kusursuzlaştırarak Sunacak

Ana Sayfa
Rockstar, GTA 6'yı Yaratıcılıkta Kusursuzlaştırarak Sunacak

Aralık 2023'ten bu yana, oyuncular GTA 6'nın piyasaya sürülmesini merakla bekliyorlar. Bir fragman yayınlanmasına rağmen, kesin çıkış tarihi hala bilinmiyor. Hayranlar Take-Two'nun üç aylık sonuçlarının açıklanması sırasında daha fazla bilgi almayı umuyordu, ancak CEO ağzını sıkı tuttu.

Mükemmellik ve pazarlama arasındaki gerilim

Strauss Zelnick, GTA 6'nın çıkış tarihi sorulduğunda, stüdyonun mükemmelliği hedeflediğini ve yaratıcı açıdan mükemmel olduğunda oyunu piyasaya süreceğini belirtti. Bu açıklama çıkış tarihi hakkında kesin bir bilgi vermiyor ve gerekirse bir erteleme olasılığını açık bırakıyor.

Rockstar'ın 2025'te piyasaya sürüleceğine dair belirsizliği, gerekirse 12 ay boyunca ince ayar yapılmasına olanak tanıyor. CEO, "Mükemmellik için çabalamak ile bir oyunu piyasaya sürmek arasında doğal bir gerilim var" dedi. "Ancak bu şirketin önceliği mükemmelliktir."

Take-Two maliyet düşürme planı başlattı

GTA 6'nın geliştirilmesine yatırılan milyarlarca dolar ve GTA 5 ile arasındaki 10 yıllık boşluk göz önüne alındığında, stüdyonun kusursuz bir ürün sunması çok önemlidir. Strauss Zelnick, GTA 6 için beklentilerin o dönemde GTA 5 için olanlardan çok daha yüksek olduğunu kabul ediyor. YouTube'daki fragmana gelen yoğun olumlu tepkiler de bunun bir kanıtı. CEO, "Oyunun başarısı hakkında herhangi bir tahminde bulunmayacağız, ancak beklentilerin yüksek olduğu aşikâr" dedi.

GTA 6 bölümünün sonunda Strauss Zelnick, oyunun fragmanının resmi çıkışından kısa bir süre önce sızdırılmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi, ancak bunun şirkete önemli bir zarar vermediğine inanıyor. Soru-cevap bölümünde CEO, beklenenden daha kötü geçen çeyreğin ardından piyasaları rahatlatmak için önemli bir maliyet düşürme planını da açıkladı. Bu zor zamanlarda video oyun sektöründe yeni bir gelişme. Çalışanların işten çıkarılmasına alternatif olarak pazarlama ve diğer sektörlerde de uygulanması düşünülmelidir.


KaynakGamesRadar+

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent