recent
Güncel Haberler

Rockstar, GTA 6'nın Son Aşamasında Sızıntıları Engellemek İçin Tele-Çalışmayı Durduruyor

Ana Sayfa
Rockstar, GTA 6'nın Son Aşamasında Sızıntıları Engellemek İçin Tele-Çalışmayı Durduruyor

2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen GTA 6'nın çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı. Ancak, Rockstar stüdyosu, popüler kültür dünyasında heyecan yaratan bu proje için uzun bir geliştirme sürecinin sonuna yaklaşıyor. İlk fragmanıyla dikkatleri üzerine çeken oyun, geliştirme aşamasının son düzlüğünde yer alıyor.

Rockstar, son aşamada yaşanan gelişmeleri düzgün bir şekilde yönetmek için tüm çalışanlarını memnun etmeyecek bazı kararlar aldı.

Hazır bir mazeret

Covid-19 krizinin etkisiyle birlikte, video oyunları endüstrisinde tele-çalışma modeli önemli ölçüde büyüdü. Birçok şirket, pandemi sonrasında bile bu modelin karlı olduğuna inanıyor ve benimsiyor. Ancak, Rockstar farklı bir yol izliyor.

Bloomberg'den Jason Schreier'ın yeni bir makalesine göre, stüdyo GTA 6'nın geliştirilmesi için tüm çalışanlarının haftanın beş günü (ve krizin yaklaştığı hafta sonunu da içerebilecek şekilde) ofise dönmesini istiyor.

Schreier'ın elde ettiği e-postaya göre, Rockstar bu kararı, oyunla ilgili sızıntıları önlemek için güvenlik önlemleriyle gerekçelendiriyor. Ayrıca, stüdyonun bu sayede uzaktan çalışmadan daha kaliteli bir iş sunabileceğini belirtiyor.

Bu durum, tüm zamanların en merakla beklenen oyunlarından birinin geliştirme aşamasında ekiplere başarılar dilerken, birçok çalışanın sağlığını tehlikeye atabileceği endişesini de beraberinde getiriyor.


Kaynak: Bloomberg

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent