recent
Güncel Haberler

OpenAI, Sora İle Yenilikçi Video Oluşturma Teknolojisini Tanıtıyor

Ana Sayfa
OpenAI, Sora İle Yenilikçi Video Oluşturma Teknolojisini Tanıtıyor

Üretken Yapay Zeka geçen yıl etkileyici bir ilerleme kaydetti, ancak video bu alan için bir engel olmaya devam etti. Ancak OpenAI, bu zorluğun üstesinden gelme potansiyeline sahip Sora ile bizi bir kez daha şaşırttı.

60 saniyelik videolar oluşturulabiliyor

Bu etkileyici teknoloji için gökyüzü sınır değil.   

Sam Altman liderliğindeki OpenAI şirketi, metin girdisine dayalı videolar üretebilen Sora AI ile yeni ve büyük bir başarıya imza atıyor. Bu 'metinden videoya' yapay zeka, kullanıcıların ne istediklerine dair bir açıklama girmelerine ve ikna edici bir sonuç almalarına olanak tanıyor.

OpenAI'nin aracı şu anda kısa prodüksiyonlarla sınırlı. Ancak Sora, son derece ayrıntılı sahneler, karmaşık kamera hareketleri ve canlı duygulara sahip birden fazla karakter içeren 60 saniyeye kadar uzunlukta videolar oluşturabiliyor. Bu da Sora'nın karmaşık ve girift projelerin üstesinden kolaylıkla gelebileceğini gösteriyor.

OpenAI yoğun Sora testlerinin ortasında

Performans, daha fazla iyileştirme yapılmadan bile mükemmel. Sora, verilen süre sınırı içinde fragman tipi videolar oluşturmak için zaten kullanılabilir. OpenAI, aşağıda gösterildiği gibi bu kabiliyeti zaten göstermiştir.

Ancak bu prodüksiyonların gerçekçiliği, geçtiğimiz yıl ortaya çıkmalarından bu yana sıkça sorulan bir soru olan yapay zeka ile ilişkili potansiyel riskler hakkındaki endişeleri artırıyor. Yanlış ellerde, herhangi birinin gerçek gibi görünen sahte videolar üretmesi kolay olabilir ve özellikle siyasette yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

OpenAI, modeli düşmanca bir şekilde test eden 'kırmızı takım' uzmanlarıyla - yanlış bilgilendirme, nefret içeriği ve önyargı uzmanlarıyla - aracı test etmeye devam ediyor. Şirket aracı gelecekte potansiyel olarak ticarileştirmeyi planlıyor.


Kaynak: X'te OpenAI

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent