recent
Güncel Haberler

PlayStation 5'de Sony'nin Satış Beklentilerinde Düşüş Öngörülüyor

Ana Sayfa
PlayStation 5'de Sony'nin Satış Beklentilerinde Düşüş Öngörülüyor

1 Ocak 2024 itibariyle yaklaşık 55 milyon PS5 sevk edildi ve bu, piyasaya sürülmesinden sadece üç yıl sonra elde edilen etkileyici bir başarı. Yılbaşı sezonunda pek çok hane konsolu memnuniyetle karşılamış olsa da, mevcut performans seviyesinin markanın ilk hedeflerinin altında kaldığı açıktır. Japon şirket, son sonuçların ardından mevcut mali yıl için satış hedefini kendinden emin bir şekilde 25 milyon PS5'in altına revize etti.

Sony PS5 satışlarında yavaşlama öngörüyor

Henüz dördüncü yılına giren Sony, PlayStation 5'in satışlarında şimdiden bir yavaşlama öngörüyor. Bu tahmin şaşırtıcı görünse de, aslında konsol üreticilerinin piyasadaki dördüncü ve hatta bazen beşinci yıllarına girerken platformlarının satışlarında bir düşüş öngörmeleri alışılmadık bir durum değil.

Kasım 2020'deki lansmanından bu yana genel olarak PlayStation 4'e ayak uydurmasına rağmen PS5, 2023'ün son çeyreğinde satışlarda hafif bir düşüş yaşadı. Aynı dönemde, 54,8 milyon PS5'e kıyasla 57,1 milyon PS4 satıldı.

PlayStation 5'de Sony'nin Satış Beklentilerinde Düşüş Öngörülüyor
Ömrünün sonunda PS5, PS4 satışlarını geçecek mi? © Alejo Bernal / Shutterstock.com

Sony, mevcut mali yıl boyunca 25 milyon PS5 satmak gibi iddialı bir hedef belirlemişti, ancak o zamandan beri hedefini 21 milyondan fazla olarak revize etti. Mali yılın 31 Mart 2024'te sona ermesi ve bugüne kadar 16,4 milyon PS5 satılmasıyla Sony, revize edilmiş hedefine ulaşmak için iyi bir konumda bulunuyor.

Sony'nin Operasyon ve Finans Direktörü Hiroki Totoki, Le Figaro'ya yaptığı açıklamada, şirketin önümüzdeki mali yıldan itibaren satış hacminde kademeli bir düşüş beklediğini belirtti.

PS5 için bir geçiş yılı mı?

Sony'nin mali sonuçlarının açıklanması, özellikle oyunlarla ilgili stratejisini güncelleme fırsatı sağladı. Hiroki Totoki, mevcut serilerden önemli yeni oyunların 31 Mart 2025'e kadar beklenmemesi gerektiğini kendinden emin bir şekilde ifade etti. Bu da Marvel's Spider-Man 2 ve Horizon Forbidden West gibi oyunların bu yılın sonlarına, 2025'in ilk çeyreğinin sonuna kadar piyasaya sürülmeyeceği anlamına geliyor.

PlayStation 5'de Sony'nin Satış Beklentilerinde Düşüş Öngörülüyor
Marvel's Spider-Man 2'den sonra, 2025'ten önce büyük bir lisansın geri dönmesini beklemeyin © Sony Interactive Entertainment / Marvel

Üretici, üzücü karara rağmen, konsoluna özel oyunlar sağlamak için üçüncü taraf yayıncılara güvenebilir. Final Fantasy 7 Rebirth ay sonunda piyasaya sürülecek ve Stellar Blade, Rise of the Ronin ve Silent Hill 2024'ü geliştirecek.

Nintendo'nun Nintendo Switch 2'nin resmi çıkışını Mart ayı gibi erken bir tarihte duyurması kuvvetle muhtemel. Ayrıca Microsoft, bu akşam Xbox markasının geleceğini iddialı bir şekilde tartışacak. Microsoft, münhasır oyunlarının birçoğunu rakip platformlara taşıyarak geleceğin umut verici görünmesini sağlayacak.



KaynakLe Figaro

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent