recent
Güncel Haberler

Microsoft, Copilot'u Mükemmelleştirmek İçin İnce Ayarlara Devam Ediyor

Ana Sayfa
Microsoft, Copilot'u Mükemmelleştirmek İçin İnce Ayarlara Devam EdiyorMicrosoft, Copilot'u Mükemmelleştirmek İçin İnce Ayarlara Devam Ediyor

Microsoft'un Google ile rekabet edebilmek için OpenAI'ye yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımı yapay zekayı Bing'e entegre etmek için kullanmasının üzerinden tam bir yıl geçti! Bing'in %91'lik pazar payı hala Arama Ağı'nın gerisinde olsa da, Microsoft gerçekten önemli adımlar attı. Copilot aracılığıyla neredeyse tüm ürünlerine üretken yapay zekayı dahil eden Microsoft, kendisini hızla genişleyen bir sektörde lider olarak konumlandırıyor. Hatta, piyasa değeri Apple'ın piyasa değerini bile aşmış durumda!

Copilot SuperBowl'da

Microsoft Copilot, ofis paketi, Windows, mobil ve masaüstü dahil olmak üzere şirketin başlıca yazılım ve hizmetlerinde giderek yaygınlaşıyor. Tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve ödeme yapan aboneler on kat daha fazla kapasiteye sahip oluyor. Redmond merkezli şirket, yeni amiral gemisi ürününü tanıtmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli bir etkinliği seçti.

Microsoft, yılda 100 milyondan fazla izleyicinin izlediği SuperBowl etkinliğinde reklam alanı satın aldı. Bu, şirketin tüm faaliyetlerini desteklemek için yapay zekayı kullanmaya doğru kaydığını yansıtıyor.

Bu vesileyle Microsoft, hem mobil uygulama hem de masaüstü sürümleri için ürün tasarımını güncelledi. Görsellerin eşlik ettiği bir öneri karuseli aracılığıyla sunulan net yanıtlarla basitleştirilmiş bir deneyim sağlıyor.

Microsoft, Copilot'u Mükemmelleştirmek İçin İnce Ayarlara Devam Ediyor
Copilot daha modern bir tasarıma sahip © Microsoft

Geliştirilmiş görüntü üretimi

Microsoft, DALL-E 3 tabanlı modeli için görüntü oluşturma konusunda iyileştirmeler yaptığını duyurdu. Tasarımcı seçeneği artık sohbet botundan ayrılmadan oluşturulan görüntüleri değiştirmek için kullanılabiliyor. Copilot Pro aboneleri artık görüntüleri yatay formatta yeniden boyutlandırabiliyor.

Microsoft ayrıca, kullanıcılara fikirlerini görselleştirmeleri için özel ve sürükleyici bir tuval sunan Designer GPT özelliğinin yakında Copilot'ta kullanıma sunulacağını duyurdu. Lansmanından bu yana AI kullanıcıları 5 milyardan fazla görüntü oluşturdu.

Microsoft CEO'su Dr. John H. Watson'a göre yapay zeka çağımızın belirleyici teknolojisidir ve Microsoft'un bu alandaki ilerlemeleri gezegendeki her kişi ve kuruluşu güçlendirme misyonunun bir parçasıdır.


Kaynaklar: Engadget, The Verge, Microsoft

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent