recent
Güncel Haberler

Meta, Yapay Zeka Üretimi Görüntüleri Sosyal Ağlarında Tanımlama Yoluna Gidiyor

Ana Sayfa
Meta, Yapay Zeka Üretimi Görüntüleri Sosyal Ağlarında Tanımlama Yoluna Gidiyor

Üretken Yapay Zeka, birkaç kelimeden metin ve görüntü üretebilen büyüleyici bir teknolojidir. Bununla birlikte, yanlış ellerde yanıltıcı bilgiler de aktarabilir ve toplumlar üzerinde potansiyel olarak yıkıcı etkilere neden olabilir. Bu nedenle Meta Grubu, daha önce başkalarının da yaptığı gibi, gerçek görüntüleri sahte olanlardan ayırt etmeyi amaçlıyor. Bu ayrımın önümüzdeki baharın sonuna kadar mümkün olması bekleniyor.

Meta yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri izlemek istiyor

Yapay zeka tarafından üretilen görüntülerin gerçeklikle karıştırılmaması için etiketlenmesinin gerekliliği konusunda tartışmalar giderek artıyor. Meta'nın Küresel İşler Başkanı Nick Clegg, şirketin bu alanda tam anlamıyla faaliyet göstereceğini belirtti. Bunu başarmak için şirket, bu belgelerde bulunan görünmez işaretleri kullanarak bunları tespit edecek ve kaynaklarını kamuya açık bir şekilde gösterecektir.

Facebook, Instagram veya Threads kullanıcıları, bir görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğu konusunda bilgilendirilecek. Bu etiketlemeyi halihazırda kendi araçları tarafından üretilen tüm belgelere uygulayan Meta, bu uygulamayı OpenAI, Microsoft, Midjourney ve Google gibi diğer endüstri devlerinin yapay zeka kullanılarak üretilen görüntülerine de genişletmeyi hedefliyor.

Meta, Yapay Zeka Üretimi Görüntüleri Sosyal Ağlarında Tanımlama Yoluna Gidiyor
Meta çaba göstermek istiyor © kovop / Shutterstock

Görüntüler, tespit edilmesi en kolay içerik

2024 yılının Avrupa ve Amerika'da önemli seçimlere ev sahipliği yapması bekleniyor ve bu girişim bu küresel etkinliklerde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Ancak, sahte görüntülerin yaygınlaşmasına ilişkin endişeler gerçekçi sonuçların üretilmesini engelleyebilir.

Bu proje henüz ilk aşamalarında olmasına rağmen, yapay zeka sadece görüntü değil aynı zamanda metin, ses ve video üretme yeteneğine de sahiptir. İnsan tarafından üretilen ve YZ tarafından üretilen içeriği birbirinden ayırmak giderek zorlaşmaktadır. Nick Clegg, "Artık bu treni kaçırdık" demiştir. Şu anda ses ve video içeriği için tam olarak etkili bir çözüm olmasa da umut var.

Clegg iyimserliğini şu sözlerle ifade etti: "Teknoloji özellikle ses ve video içeriği için henüz tam olarak hazır olmasa da, sektörde bir ivme yaratmayı ve diğer oyuncuları da aynı hedefe doğru yönlendirmeyi umuyoruz.


KaynakReuters

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent