recent
Güncel Haberler

Carrefour, Yapay Zeka Tabanlı Hopla İle Alışveriş Yardımı Sunuyor!

Ana Sayfa
Carrefour, Yapay Zeka Tabanlı Hopla İle Alışveriş Yardımı Sunuyor!

Süpermarket devi Carrefour, yapay zeka destekli ilk sohbet robotunu bu hafta sonu başlattı. ChatGPT'nin piyasaya sürülmesiyle Carrefour, büyük şirketler arasında iki kampa ayrıldı: kurum içi bir chatbot sunanlar ve henüz trende katılmamış olanlar. Carrefour, OpenAI teknolojisine güvenerek sektördeki mevcut şirketlerden biri olmaya karar verdi.

Hopla'ya merhaba deyin

Yapay zeka destekli bir sohbet robotu mu? Bu günlerde herkesin aradığı şey bu. Ve artık sadece GAFAM veya Çinli muadili BATX değil, aynı zamanda Snapchat veya TikTok gibi sosyal medya platformları da sohbet botları kuruyor. Bu çığır açan bir devrim ve Carrefour bunun bir parçası olarak web sitesine Hopla adlı bir chatbot ekleyerek sınırları zorluyor. 

Hopla, ChatGPT temelinde çalışan bir chatbot olarak, kullanıcının özelliklerine göre alışveriş listeleri önerme yeteneğine sahip. Bütçenizi, evinizdeki kişi sayısını ve gıda alımlarının kapsadığı gün sayısını belirterek talebinizi ayarlayabilirsiniz. Özellikle enflasyonun yükseldiği bu dönemde ideal bir araç olma potansiyeline sahip.

Carrefour, Yapay Zeka Tabanlı Hopla İle Alışveriş Yardımı Sunuyor!
© cottonbro studio / Pexels

Sohbet robotu şefin asistanı oluyor

Ancak Hopla'nın kullanım alanı bununla sınırlı değil. Chatbot, evde zaten sahip olduğunuz malzemelere dayalı tarifler de sunabilir ve gerekirse daha fazla ürün ekleyebilir. BFM TV'nin işaret ettiği gibi yapay zeka, çeşitli diyet kısıtlamalarına hitap eden tarifler sunabilir.

Bu, süpermarketlerin çalışma şeklini değiştirebilir mi? Her durumda, Carrefour CEO'su Alexandre Bompard'ın ifadesiyle, "Bu tartışmasız bir devrimin başlangıcı ve işletmelerimizde, organizasyonlarımızda ve müşterilerimizle iletişim şeklimizde bir dönüşüm." Hopla henüz öğrenme aşamasında olsa da, şimdi gidip deneyebilirsiniz!


Kaynak: BFM TV

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent