recent
Güncel Haberler

Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT Peugeot Araçlarında Yerini Alıyor

Ana Sayfa
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT Peugeot Araçlarında Yerini Alıyor

Bir yıl önce, birçok işletme ChatGPT gibi üretken yapay zekanın potansiyel kullanım alanlarının farkına vardı. Özellikle sesli olarak da kullanılabildiği için etkili bir asistan olabilir. Bu olasılık, Stellantis de dahil olmak üzere otomobil üreticileri tarafından araştırılıyor.

Dağıtım bu hafta

Peugeot otomobilleri yeni bir görünüme kavuşacak! Stellantis Group'un 31 Ocak'tan itibaren beş Avrupa ülkesinde (Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere) test edilecek bir chatbot olan ChatGPT'yi kullanacaklarını duyurdu.

Bu çok yenilikçi bir adım ve bunu Avrupa'da ilk sunan şirket olmaktan gurur duyuyorlar. Stellantis Yazılım Müdürü Yves Bonnefont, "Bu gelişmenin Stellantis'in stratejisinin bir parçası olduğunu duymak harika," diyor.

Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT Peugeot Araçlarında Yerini Alıyor
Stellantis ChatGPT'yi seçti © Tada Images / Shutterstock.com

Stellantis Alman üreticileri takip ediyor

Peugeot marka direktörü Jérôme Micheron, "ChatGPT'yi yeni e-3008 de dahil olmak üzere tüm Peugeot otomobillerinde ve küçük ve kompakt hizmet araçlarında sunacağız" dedi. ChatGPT ile sürücüler aracın kontrollerini kolayca kullanabilecek ve araçla ilgisi olmasa bile her türlü soruyu sorabilecekler.

ChatGPT'nin Peugeot otomobillerine bu heyecan verici entegrasyonu bu yıl içinde yaygınlaşacak. Mercedes ve Volkswagen'in sırasıyla geçen yıl ve bu yılın başlarında ABD'de araçları üzerinde testler gerçekleştirdiğini biliyor muydunuz? Şimdi, bu marka da aynı şeyi yapıyor. Sizce bu bir trendin başlangıcı olabilir mi?


KaynakStellantis, Reuters

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent