recent
Güncel Haberler

Google'un YouTube Premium ve YouTube Music'ten Kazandığı Gelir Sizi Şaşırtabilir

Ana Sayfa
Google'un YouTube Premium ve YouTube Music'ten Kazandığı Gelir Sizi Şaşırtabilir

Alphabet'in faaliyet sonuçlarının yatırımcılarla tartışıldığı bir konferans sırasında, Google'ın ana şirketinin CEO'su Sundar Pichai, şirketin mükemmel gelirlerinin beklentilerini aştığını bildirdi. Bu gelirler büyük ölçüde YouTube Premium ve YouTube Music dahil olmak üzere şirketin ücretli abonelik hizmetlerinden kaynaklandı. Öncelikli hedef hissedar değeri yaratmak olmaya devam ediyor.

2023 yılına kadar 15 milyar abonelik geliri

Sundar Pichai konferansına muhtemelen olumlu bir bakış açısıyla yaklaştı çünkü şirketin mali göstergeleri analistlerin beklentilerini aşarak son derece olumlu seyrediyor. Sadece dördüncü çeyrekte şirket 86,31 milyar dolar gelir elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre %13,5'lik bir artış sağladı.

Buna ek olarak Google, maaş bordrosunu azaltmaya devam ederek hissedarları için daha da fazla kâr elde etmeyi planlıyor.

Google'un YouTube Premium ve YouTube Music'ten Kazandığı Gelir Sizi Şaşırtabilir
Sundar Pichai ellerini ovuşturuyor © Google

Bu toplantı, Google CEO'suna şirketin YouTube Premium, YouTube TV, YouTube Music ve Google One Cloud Storage gibi başarılı ücretli abonelik hizmetlerini sunma fırsatı sağladı. Bu hizmetler 2023'te 15 milyar dolar gelir elde etti ki bu rakam 2019'dakinden beş kat daha fazla.

YouTube Music ve YouTube Premium yükselişte

CEO, hangi hizmetin talih kuşuna en çok katkıda bulunduğuna ilişkin spesifik ayrıntılar vermedi. Ancak, YouTube Music ve YouTube Premium'un başarısını kabul ederek hızlı bir ilerleme kaydettiklerini, tutkulu kullanıcılara sahip olduklarını ve müzik endüstrisi ve içerik oluşturucular için mükemmel getiriler sağladıklarını belirtti. Bununla birlikte, YouTube Music ve YouTube Premium'un başarısını kabul ederek, hızlı bir ilerleme kaydettiklerini, tutkulu kullanıcılara sahip olduklarını ve müzik endüstrisi ve içerik oluşturucular için mükemmel getiriler sağladıklarını belirtti.

Bu gelirler aşırı görünse de, YouTube'un ücretli abonelikler sunma kararının sonuç vermeye başladığı görülüyor. İki hizmet 2022'nin sonunda 80 milyondan fazla aboneye ulaşmıştı bile. Buna ek olarak, YouTube TV formülü, Amerikan futbol maçları haklarıyla, daha küçük ölçekte de olsa başarı elde ediyor. Hizmetin 2023 sonu itibariyle 15 milyondan fazla abonesi vardı.


Kaynak: Variety

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent