recent
Güncel Haberler

Pentagon Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor: Sebep Sizi Şaşırtacak!

Ana Sayfa
Pentagon Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor: Sebep Sizi Şaşırtacak!

Vay canına, yapay zeka gerçekten inanılmaz! İnanılmaz miktarda yeni belge ve bilgi üretme yeteneğine sahip. Özellikle ABD'deki kamu otoriteleri bu yetenekleri keşfetmeye hevesli. Ölümcül kullanım potansiyeli konusunda endişeler olsa da OpenAI gibi şirketler odak noktalarını askeri sektörü de kapsayacak şekilde genişletiyor. Yapay zekanın bu kadar çok farklı alanda nasıl devrim yaratabileceğini görmek gerçekten heyecan verici! Ancak hepsi bu kadar değil, Pentagon tarafından desteklenen yeni bir projenin de gösterdiği gibi, YZ için başka birçok potansiyel kullanım alanı da var.

Kritik minerallerin fiyatlarının bilinmesi

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında ABD Savunma Bakanlığı, nadir metaller gibi kritik mineraller piyasasındaki dalgalanmaları tahmin edebilecek bir yapay zeka geliştirmek için heyecan verici bir proje başlattı. Dostane ve diplomatik bir yaklaşım benimseyerek, her iki ülke için de bu temel minerallerin istikrarlı bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak için birlikte çalışabiliriz. Amerika'nın bu sektördeki üretimi, arzdaki ani değişiklikleri tahmin etme ve fiyatları değerlendirmedeki zorluklar da dahil olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle Çin'in çok gerisindedir. Ancak bu yenilikçi teknolojinin yardımıyla bu zorlukların üstesinden gelebilir ve yeni madencilik projeleri oluşturabiliriz.

Orta Krallık bu sorundan etkilenmiyor, çünkü endüstrisi Pekin tarafından büyük ölçüde sübvanse ediliyor ve bu nedenle karlılığın düştüğü, hatta negatif karlılığın olduğu dönemlere dayanabiliyor. Yeni aracın misyonu, maden sektöründe daha fazla öngörülebilirlik sağlayarak Amerikalı yatırımcılara güven vermektir.

Pentagon Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor: Sebep Sizi Şaşırtacak!
Bir kobalt madeni © Get4Games Ai / get4games.com

Dümende DARPA var

Pentagon'un yenilikler geliştirmekten sorumlu birimi olan Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), Ulusal Güvenlik için Açık Fiyat Araştırması'nın kısaltması olan OPEN projesini denetleyecek. Proje, şu anda birçok işlem yanlış ve belirsiz fiyatlandırma verilerine dayandığından, sahada fiyat şeffaflığını artırmak için yapay zekayı kullanmayı amaçlıyor.

Savunma Bakanlığı bu proje için dış ekonomik aktörlerle işbirliği yapmayı hedefliyor. Reuters'a göre S&P Global ve Lockheed Martin şimdiden başvuruda bulundu. Bu sözleşmenin kazananları yakında açıklanacak. Yapay zeka önümüzdeki iki yıl içinde üç ayrı aşamada geliştirilecek.


KaynakReuters

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent