recent
Güncel Haberler

The Last of Us Part II Remastered'ın Orijinalinden Ne Kadar Farklı?

Ana Sayfa
The Last of Us Part II Remastered'ın Orijinalinden Ne Kadar Farklı?

Oyun şimdilik sadece PS5'te oynanabilecek ve Naughty Dog'un başyapıtının tadını hem Fidelity hem de Performance modlarıyla çıkarmak için en uygun koşulları sunacak. YouTube kanalı ElAnalistaDeBits tarafından hazırlanan ve aşağıda izleyebileceğiniz detaylı video, PS4 ve PS4 Pro'da remastered versiyon ile orijinal oyun arasındaki farkları karşılaştırıyor.

Sporlar yüzünden gözünü kırpma

The Last of Us Part II, 2020'de piyasaya çıktığında PS4'ün en iyi oyunlarından biriydi. PS5 devralmadan önce konsolun ömrüne uygun bir sonuç olarak hizmet etti. Oyunun PS5'e yükseltilmesi, kare hızını saniyede 30 kare artırarak mükemmelliğini daha da sağlamlaştırdı.

Birkaç yıl sonra dağıtılan remaster, orijinal oyunun güzelliğini temelde geliştirmiyor. Genel etki daha keskin olsa da, özellikle de şişman PS4 versiyonuyla karşılaştırıldığında, bunun ötesindeki fark hemen anlaşılmıyor.

Yeniden düzenleme, suyun işlenmesi, anizotropik filtre ve görüntü mesafesi gibi ayrıntılardaki açıları keskinleştiriyor ve bunların hepsi önemli ölçüde iyileştiriliyor. Ancak, mantarların enfekte bireyler tarafından karotid arterlere yerleştirilmesini tartışırken bu unsurlara odaklanmayacağız.

Bunun yerine, PS5'in SSD ve VRR ile saniyede 100 kareye kadar ulaşabilen (uyumlu bir TV'niz varsa) Performans modunun (1440p ile 4K arasında) sağladığı önemli ölçüde azaltılmış yükleme sürelerini ve geliştirilmiş akıcılığı takdir edeceğiz. 4K'da sabit 30 fps'yi koruyan Fidelity modu bile VRR ile daha yüksek kare hızlarına ulaşabilir.

Harika bir oyunun bu yeniden düzenlemesi maliyetine değer mi?

The Last of Us Part II Remastered'ın objektif değerlendirilmesinde bireysel hassasiyetler rol oynamaz. Bu 900 TL'lik disk, geliştirilmiş grafikler, DualSense kontrol cihazı özellikleri için tam destek, serbest gitar modu, son üründen çıkarılan üç seviye ve geliştiriciler tarafından hazırlanan bir yapım videosu içeren harika bir oyunun geliştirilmiş bir versiyonunu sunuyor.

The Last of Us Part II Remastered'ın Orijinalinden Ne Kadar Farklı?
No Return modu The Last of Us oyununun içgüdüsel kısmına odaklanıyor © Naughty Dog

The Last of Us Part II'ye zaten sahipseniz, 19 Ocak'ta piyasaya çıktığında 10 Euro gibi makul bir fiyata yeniden düzenlenmiş sürüme yükseltebilirsiniz. The Last of Us Part II'ye zaten sahipseniz, 19 Ocak'ta piyasaya çıktığında makul bir fiyata yeniden düzenlenmiş sürüme yükseltebilirsiniz. Hem fiziksel hem de dijital sürümler yükseltme için uygundur. Ancak, fiziksel versiyonda remastered versiyonu oynamak için diskin konsolun oynatıcısına takılması gerekiyor.

Sony Interactive Entertainment, ilk The Last of Us'ın PS4 remaster'ı zaten piyasaya sürülmüş olmasına rağmen PS5 remaster'ından para kazanma konusundaki hatasından ders aldı. Önceki remaster oldukça fahiş bir fiyatla sunulmuştu. Bu yeni remaster'ın fiyat etiketi daha düşük olsa da, sadece dört yıl önce piyasaya sürülen bir oyun için böyle bir operasyonun uygunluğu hala sorgulanabilir. Naughty Dog için son sağlık sorunlarından kurtulmak için hızlı ve kolay bir çözüm olmuş olabilir. Ancak öznel değerlendirmelerden kaçınmak ve bunun yerine nesnel ifadelere odaklanmak önemlidir.


Kaynak: YouTube'da ElAnalistaDeBits

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent