recent
Güncel Haberler

Sevilmeyen Starfield, Bethesda'nın Kasasına İyi Bir Katkı Sağladı

Ana Sayfa
Sevilmeyen Starfield, Bethesda'nın Kasasına İyi Bir Katkı Sağladı

Bugün en büyük güncellemesini alan Starfield, uzay ve rol yapma oyunu hayranları için tercih edilen bir oyun olmadı. Eylül ayında 10 milyon oyuncuyu aşmasına rağmen, modlarla bile düzeltilmesi zor olan sayısız kusuru nedeniyle asla Skyrim ile aynı popülerlik seviyesine ulaşamayacak. Bununla birlikte, Steam satış podyumunda sessizce üçüncü sıraya geriledi. Video Game Insight (VGI) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sıralama söz konusu oyunların elde ettiği gelirlere dayanıyor.

Yeni nesil bir oyun için affedilmez kusurlar

Starfield merakla beklenen bir oyun olarak pazarlandı ve Bethesda tarafından benzersiz bir deneyim sunacak bir uzay operası olarak sunuldu. Oyun epik bir hikaye, heyecan verici görevler ve binlerce gezegenle keşfedilecek geniş bir evren vaat ediyor. Zaman zaman keyifli bir deneyim sunsa da, bunun öznel olduğunu ve oyuncudan oyuncuya değiştiğini belirtmek gerekiyor. Bazı oyuncuların 500 saatten fazla oynadıklarını bildirdiklerini hatırlatmakta fayda var. 

Objektif bir bakış açısıyla, Starfield birkaç alanda yetersiz kalıyor. Bethesda geçmişteki başarılarına güvenmiş gibi görünüyor ve bu da birçok açıdan modası geçmiş bir oyun ortaya çıkarıyor. Oynanış modası geçmiş, ana hikaye görevleri oyuncuları sosyal hayatlarından fedakarlık etmeye ikna etmek için gerekli olan zorlayıcı nitelikten yoksun ve oyunun teknik yönleri sorgulanabilir. Uzay keşfi bir haritaya tıklamaya indirgenmiş ve evren genel olarak boş hissettiriyor. Oyunun oynanamayan karakterleri genel ve esnek değil, görevler heyecandan yoksun ve gezegenler ilgi çekici değil. Bununla birlikte, oyunun Inon Zur tarafından bestelenen müzikleri yüksek kalitede ve ustaca.

Her şeye rağmen ticari bir başarı

Sevilmeyen Starfield, Bethesda'nın Kasasına İyi Bir Katkı Sağladı
Görkemli Baldur's Gate III'ün mantıksal olarak hakim olduğu bir sıralama © @baisun / Video Game Insight

Starfield Steam'de 235 milyon dolarlık satış yaparak VGI araştırmasına göre üçüncü sırada yer aldı. Resident Evil 4 Remake (159 milyon dolar) ve FC 2024'ü (81 milyon dolar) geride bıraktı. Steam bu yıl 9,08 milyar dolar gelir elde ederek platform üzerinden 580 milyon oyun sattı. Baldur's Gate III 657 milyon dolarlık toplam gelirle ilk sırada yer alırken, onu 341 milyon dolarla Hogwarts Legacy izledi.

Tasarım kusurlarına rağmen Starfield yine de Steam satış listesinin zirvesinde yer almayı başardı. Bu durum, oyuncuların beklentilerine göre AAA oyunların kalitesi sorusunu gündeme getiriyor.


Kaynak: JVcom, Video Game Insight

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent