recent
Güncel Haberler

Palworld'e Pokémon Avukatlarından Yakın İlgili: Neden Önemli?

Ana Sayfa
Palworld'e Pokémon Avukatlarından Yakın İlgili: Neden Önemli?

Popüler Japon serisi Pokémon ile bu yılın başarılı video oyunu Palworld arasında çarpıcı benzerlikler var. Birçok oyuncu ve hayran bu benzerliğe dikkat çekmiştir. Buna rağmen, fikri mülkiyetini korumasıyla bilinen The Pokemon Company herhangi bir yasal işlem başlatmadı. Ancak şirket, kendi oyunları ile benzerlikler taşıyan stüdyonun oyunları arasındaki benzerlik hakkında yorum yaptı.

Olağanüstü başarı... ve benzer eleştiriler

Pokémon hayranlarından oyuna yönelik eleştiriler, The Pokémon Company konuyla ilgili bir açıklama yapmadan önce başladı. Palworld'ün arkasındaki stüdyo Pocketpair, oyununu Pokémon'dan ziyade Ark Survival'a daha yakın olarak tanımlasa da, karşılaştırmalar büyük ölçüde anlaşılabilir. Diğerlerinin yanı sıra canavar yakalama (sanat yönetimi de Pokémon'u anımsatıyor), canavar deneyimi ve element saldırıları gibi oynanış biçimleri daha önce görülmemiş şeyler değil. 

Bununla birlikte, Palword'ü ünlü Japon serisinin sadece bir taklidi olarak sınıflandırmak yanlış ve aşırı basitleştirilmiş olacaktır. Canavarları yakalamanın ve seviye atlamanın yanı sıra, oyun Pokémon oyunlarında bulunmayan hayatta kalma, işçilik, kaynak toplama ve ateşli silahlar gibi unsurları da içeriyor.

Palworld'e Pokémon Avukatlarından Yakın İlgili: Neden Önemli?
© The Pokemon Company

Pokémon'un video oyunu türünü yaratmasına rağmen, Japon şirketin yaklaşık 30 yıllık varlığında onu yenilemek için önemli bir çaba göstermediği söylenebilir. Her sürümdeki yeni nesiller ve ortamlar devrim niteliğinde olmamıştır. Bununla birlikte, lisansın yeni oyunlarının durmak bilmeyen başarısı, kendisini yeniden keşfetmesini gerektirmedi. Palworld bu görevi üstlendi.

Pokemon Şirketi sonunda Palworld'ün adını vermeye tenezzül etmeden tepki gösteriyor

Pokemon Şirketi Perşembe günü başka bir şirketin oyununun Ocak 2024'te piyasaya sürüleceğine dair haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Pokemon'un fikri mülkiyetinin bu oyunda kullanılması için herhangi bir izin verilmediği belirtildi. Şirket, fikri mülkiyetini korumak için gerekirse soruşturma ve uygun önlemleri alma niyetinde.

Muhtemelen Pocketpair'in hukuk departmanı iki oyun arasındaki karşılaştırmalara şaşırmadı ve Pokémon'un avukatlarıyla herhangi bir yasal sorundan kaçınmak için önlemler aldı. The Pokemon Company'nin fikri mülkiyet haklarının herhangi bir ihlali ele alınacaktır.


KaynakTechCrunch

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent