recent
Güncel Haberler

Horizon Forbidden West: PC'ye Geliyor! Aloy'un Macerası Başlıyor!

Ana Sayfa
Horizon Forbidden West: PC'ye Geliyor! Aloy'un Macerası Başlıyor!

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında PlayStation bir blog yazısı aracılığıyla PC sürümünü doğrulamıştı.  Geçtiğimiz günlerde, PlayStation'ın oyun kolu çıkış tarihini açıkladı. Oyun iki ay içinde piyasaya sürülecek ve yukarıdaki videoda gösterildiği gibi platforma özgü özellikler içerecek.

PS5'teki en güzel oyunlardan biri, PC'de daha da mı güzel?

Şubat 2022'de Guerrilla Games, amiral gemisi Killzone serisinin ikinci bölümünü PS4 ve PS5'te yayınladı. Sadece PS5'te bulunan Burning Shores DLC'si Nisan 2023'te yayınlandı ve zaten etkileyici olan görselleri daha da geliştirdi.

Oyun 21 Mart'ta Steam ve Epic Games Store aracılığıyla PC'de satışa sunulacak ve platform tarafından sunulan ek özelliklere sahip olacak. Sony'nin PC'yi geleceğine entegre etme konusundaki kararlılığı açıkça görülüyor. Aşağıdaki kaynakta alıntılandığı gibi, PlayStation blog gönderisi tarafından bağlantı noktası hakkında sağlanan yaklaşan özelliklerin bir özeti aşağıdadır: kilidi açılmış kare hızı ve özelleştirilebilir grafik ayarları. Yeterince güçlü bir makineniz varsa, bundan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Ek olarak, DLSS 3, DLAA, görüntü oluşturma, FSR, Intel XeSS ve DirectStorage desteği ile performans iyileştirilmelidir. Bu özelliklerin Horizon Zero Dawn'ın PC sürümünden daha iyi optimize edileceği umuluyor.

PC sistem gereksinimleri hala mevcut

Horizon Forbidden West: PC'ye Geliyor! Aloy'un Macerası Başlıyor!
Vahşi makinelerin avı PC'de daha da yoğunlaşmak üzere © Guerrilla Games

Horizon Forbidden West'in PC sürümü için Steam ve Epic Games Store sayfaları açıldı: Complete Edition artık mevcut, ancak ne yazık ki sistem gereksinimleri henüz listelenmedi. PC portunun PS5 versiyonuna kıyasla daha yüksek gereksinimlere sahip olması mümkün.

PlayStation'a göre, 21:9'dan 48:9 ve 32:9'a kadar değişen ultra geniş ekranların yanı sıra üçlü ekran kurulumları da desteklenecek. Ancak, bu koşullar altında oyunun tadını tam olarak çıkarmak için üst düzey bir bilgisayarın gerekli olacağını belirtmekte fayda var.

Her durumda, paket çok sayıda kontrol türü için genişletilmiş destek içerecek. Bu, klavye/fare, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyicilerden yararlanmak için DualSense veya devasa makineleri avlamak için diğer PC uyumlu kontrol cihazlarını kullanmamıza olanak tanıyacak.

Gizemli bir PC konfigürasyonu dışında diğer tek endişe, Horizon Forbidden West'i bütünüyle (yeniden) oynamak için zaman bulmak olacak. Oyunun açık dünyası gerçekten de devasa ve bunun gerektirdiği bir yaşam süresi var.


Kaynak: PlayStation Blog

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent