recent
Güncel Haberler

AMD FSR 3, Call of Duty: MW III'te NVIDIA DLSS ile Rekabet Ediyor

Ana Sayfa
AMD FSR 3, Call of Duty: MW III'te NVIDIA DLSS ile Rekabet Ediyor

Grafik kartı sektöründe AMD ve NVIDIA arasındaki rekabet sadece GPU pazarının ötesine geçti. Artık DLSS (Deep Learning Super Sampling) ve FSR (FidelityFX Super Resolution) ile oyunculara hitap eden tüm yazılım ekosistemini kapsıyor. Yakın zamanda, popüler bir video oyunu olan Call of Duty: Modern Warfare III, AMD'nin FSR 3 teknolojisini bünyesinde barındırdı.

DLSS ve FSR artık eşit düzeyde

Eleştirmenlerce beğenilen Modern Warfare serisinin son oyunu Call of Duty: Modern Warfare III, 10 Kasım 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. Metascore'u 56 ve kullanıcı puanı 2.0 olan oyun, karışık eleştiriler almasına rağmen, en son teknolojiyi sergiliyor.

NVIDIA'nın Frame Generation ile DLSS 3 teknolojisi, lansmandan itibaren GeForce RTX 40 sahiplerine özel olarak sunuluyor.

Activision'ın son oyunu, yalnızca ayrıcalık değil, aynı zamanda AMD'nin ölçeklendirme teknolojisinin en son sürümü olan FSR 3'ü de lansmanda sunarak diğer son sürümlerden ayrılıyor. Ayrıca, AMD FSR 2.1 ve Intel XeSS 1.2'yi de sağladı. Bu, şirketin kullanıcılarına en son teknolojiyi sunma becerisine olan güvenini gösteriyor.

Bir avuç FSR 3 uyumlu oyun

Böylece FSR 3 uyumlu oyunların sayısı altıya yükseldi. İşte tam liste:

  • Avatar: Frontiers of Pandora
  • Forspoken
  • Immortals of Aveum
  • Like a Dragon Gaiden : L'homme qui effaçait son nom
  • MotorCubs RC
  • Call of Duty Modern Warfare III & Warzone

FSR 3, yeni Radeon'larla sınırlı olmadığı için DLSS'ye göre açık bir avantaja sahiptir. Standart sürümü RX 590 ve GTX 10 Serisi kadar eski grafik kartları tarafından desteklenmektedir.

Bununla birlikte, Frame Generation ile FSR 3.0'ın daha kısıtlayıcı olduğunu ve yalnızca RX 5000 ve RTX 20 Serisi ile başladığını belirtmek önemlidir.

AMD FSR 3, Call of Duty: MW III'te NVIDIA DLSS ile Rekabet Ediyor
Call of Duty: Modern Warfare III'te FSR 3 ayarları © TheBloodNinja Reddit

Call of Duty: Modern Warfare III ve Warzone oyunculara Ultra Performans, Performans, Dengeli, Kalite ve Yerel olmak üzere beş FSR 3 seçeneği sunuyor. Native seçeneği, ölçeklendirme olmadan kenar yumuşatma sağlar. Her seçeneğin optimum performans ve görsel kalite sunmak için özenle tasarlandığından emin olabilirsiniz.

Son olarak, Radeon grafik kartı sahipleri 24 Ocak'ta Fluid Motion Frames için kararlı sürücüleri alacaklar.


Kaynak: Reddit

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent