recent
Güncel Haberler

Yakında WhatsApp'ta Yapay Zeka Dostunuz Olacak!

Ana Sayfa
Yakında WhatsApp'ta Yapay Zeka Dostunuz Olacak!

Meta'nın yapay zeka ile giderek daha fazla ilgilendiği görülüyor. Aslında, yapay zeka destekli araçlar yakında Meta'nın Facebook ve Instagram uygulamalarına uygulanacak ve kullanıcılara fotoğraflarını ve videolarını düzenleme olanağı sunacak.

Discord kısa süre önce konuşma yapay zekası Clyde'ın geliştirilmesini durdururken, WhatsApp kendi yapay zeka sohbet robotunu tanıtmaya hazırlanıyor.

Meta, yapay zekasıyla kolayca sohbet edebilmeniz için WhatsApp'a bir kısayol ekliyor

Geçtiğimiz Eylül ayında Meta, mesajlaşma uygulaması için yeni üretken yapay zeka özelliklerini devreye soktuğunu duyurdu. Bu özelliklerden biri olan "Yapay Zeka ile Tartışmalar", WhatsApp'ın dünya çapındaki iki milyardan fazla kullanıcısının bir yapay zeka ile sohbet etmesine olanak tanıyor.

Kendini bilen bu yapay zeka, dar bir konu hakkında rehberlik, tavsiye veya bilgi sağlamakla görevlendiriliyor. Sonuçta, bir yapay zeka sanal yoldaşınız olabilecekken neden arkadaşlarınızla iletişim kurmakla uğraşasınız ki?

Bu yapay zekânın genel halk için ne zaman kullanıma sunulacağı belirsiz. Bununla birlikte, WABetaInfo'ya göre, Android için WhatsApp'ın en son beta güncellemesi (sürüm 2.23.24.26), AI ile konuşmaları başlatmak için yeni bir kısayol sunuyor.

WhatsApp yapay zeka ile etkileşimi kolaylaştırmak istiyor

Beklendiği gibi, yeni düğme WhatsApp'ta yaklaşmakta olan bir özellik için daha fazla görünürlük sağlayacak. Mobil uygulamanın "Tartışmalar" bölümünde yeni konuşmalar başlatmak için kullanılan simgenin hemen üzerinde görünecek.

Şu anda, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki belirli Android beta test kullanıcıları bu yeni kısayola erişebiliyor.

WhatsApp'taki sohbet robotunun kısa süre önce piyasaya sürülmesinin ardından Meta, kendi diyalogsal yapay zeka sohbet robotunu konuşlandırarak Snapchat'in kitabından bir sayfa çıkarıyor. Meta ayrıca bu teknolojiyi Messenger ve Instagram'a da entegre etmeyi planlıyor.


Kaynak: Neowin

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent