recent
Güncel Haberler

The Witcher: CD Projekt RED'in Yeni Üçleme Hedefleri Belli Oldu

Ana Sayfa
The Witcher: CD Projekt RED'in Yeni Üçleme Hedefleri Belli Oldu

CD Projekt Red'in Cyberpunk 2077'yi piyasaya sürmesi neredeyse bir felaketti. Oyun yaklaşık üç yıl boyunca kapsamlı prodüksiyon değişiklikleri gerektirdi. Ancak, oyun ve Phantom Liberty genişleme paketi olağanüstü eleştiriler aldığı için ısrarları karşılığını verdi.

Ekim 2022 itibariyle CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin devamı, The Witcher için yeni bir üçleme ve şu anda Hadar olarak bilinen yeni bir fikri mülkiyet de dahil olmak üzere çeşitli projelere odaklanmış durumda.

Bir sonraki The Witcher oyunu aktif geliştirme aşamasına giriyor

Ekim 2022'de, CD Projekt'in Cyberpunk 2077'yi yeniden canlandırmadaki başarısı ve değerli bir genişleme yayınlamasıyla ilgili haberleri beklerken, yatırımcı odaklı bir iletişim interneti büyüledi. Stüdyo, Cyberpunk 2077'nin devamı olan Project Orion, yeni bir Witcher üçlemesi, başka bir RPG, Witcher evreninde çok oyunculu bir oyun ve yepyeni bir lisans da dahil olmak üzere gelecek projelerini açıkladı. Ayrıca, Fool's Theory tarafından harici olarak geliştirilecek olan ilk Witcher oyununu yeniden yapmayı planlıyorlar.

Yeni Witcher üçlemesinin ilk oyunu olan Polaris, tartışmamızın odak noktası. Polaris, mali tablolarda da belirtildiği üzere, stüdyonun iş gücünün büyük bir kısmını oluşturuyor. Gerçekten de, The Witcher: Polaris, mali tablolarda da belirtildiği üzere, şu anda stüdyonun işgücünün çoğunluğunu oluşturuyor. Geliştiricilerin yarısından fazlası şu anda bu oyun üzerinde çalışıyor.

Önümüzdeki haftalarda ve aylarda Cyberpunk 2077 ekipleri de güncellemeleri tamamlamak, Ultimate Edition'ın çıkışına hazırlanmak ya da transfer olmak üzere çalışmalara katılacak. Haziran 2024'e kadar, The Witcher'ın geliştirilmesinde 400'den fazla kişi çalışacak: Yeni bir üçlemenin açılış oyunu olan Polaris'in geliştirilmesinde çalışacak. Şu an itibariyle detaylar yetersiz olsa da oyunun Lynx okulunu tanıtması bekleniyor.

The Witcher: CD Projekt RED'in Yeni Üçleme Hedefleri Belli Oldu
© CD Projekt RED düzenli olarak projeleri üzerinde çalışan personel sayısını göstermektedir.

Phantom Liberty büyük başarıya ulaştı ve mali durumu iyi

CD Projekt, yeni bir mahalleyi tanıtan ve Idris Elba'nın Özel Ajan Solomon Reed'i canlandırdığı Cyberpunk 2077 genişleme paketi "Phantom Liberty "nin lansmanıyla öne çıkan 2023 3. çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin CFO'su Piotr Nielubowicz'e göre, genişleme ve 2.0 güncellemesi temel oyun sahiplerinin neredeyse yüzde 20'si tarafından satın alındı.

Genişleme paketi Eylül sonundan bu yana 4,3 milyondan fazla satarken, temel oyun 25 milyondan fazla oyuncu tarafından satın alındı. Finans stüdyosu 120,1 milyon dolar satış ve 50 milyon dolar faaliyet kârı kaydetti.

Stüdyo Cyberpunk 20'nin devamı olan Orion'a güvenle hazırlanıyor. Orion, Phantom Liberty genişleme paketi üzerindeki çalışmalarının ardından terfi eden Gabe Amatangelo'nun liderliğinde Boston'da geliştirilecek. İlk çekirdek ekibin yaklaşık 50 geliştiriciden oluşması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında CD Projekt'in çok oyunculu yan kuruluşu olan The Molasse's Flood'dan 29 geliştirici işten çıkarılmıştı.


Kaynak: Neowin

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent