recent
Güncel Haberler

Fallout Serisinin Büyük Duyurusu: Oyun Dünyasında Bir Çığır Açacak

Ana Sayfa
Fallout Serisinin Büyük Duyurusu Oyun Dünyasında Bir Çığır Açacak

Son yıllarda birçok video oyunu filmlere ve televizyon dizilerine uyarlandı. Geçtiğimiz günlerde halk ilk birkaç görüntüyü izleme fırsatı buldu. Fallout serisi de şimdi canlı aksiyon uyarlamasıyla bu trende katılıyor. Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ilk birkaç görüntüyü ön izleme fırsatı buldu. Bunun ardından, serinin son oyunlarının yönetmeni Todd Howard, dizi hakkında şüphesiz hayranların ilgisini çekecek önemli bir duyuru yaptı.

Fallout serisi sıcak mı değil mi?

Dizinin yönetmenliğini Westworld'deki çalışmalarıyla tanınan Lisa Joy ve Jonathan Nolan üstleniyor. Prömiyeri Amazon Prime Video'da yapılacak. Dizi ve video oyunları arasındaki bağlantı, Fallout evreninde var olacağı ve bağımsız bir hikayeye sahip olacağı için çeşitli soruları gündeme getirdi. Tartışmaların ana noktası dizinin kanonikliği, özellikle de Bethesda'nın diğer oyunlarıyla aynı dünyanın bir parçası olup olmayacağı.

Evet, Todd Howard'ın kendisine göre dizideki olaylar kanon olarak kabul ediliyor. Vanity Fair'e konuşan Howard, "Bir başkasının sizin çalışmanıza bakması ve onu farklı bir şekilde tercüme etmesi harika bir şeydir" dedi.  Howard, izleyicilerin Fallout serisini görme olasılığından duyduğu heyecanı dile getirdi ve "Biraz izledim ve 'ah kahretsin, bunu neden düşünmedik' diye düşündüm" diyerek daha önce izlediklerine duyduğu coşkuyu gösterdi. Howard bile böyle bir coşkuyu ifade ediyorsa, deneyimlemeye değer olmalı.

Projeyi onaylamadan önce, yönetmene "Fallout"un bir dizi ya da film uyarlamasını geliştirmesi için teklif götürüldü. Bu son derece umut verici proje kendisine sunulana kadar bu fikri takdir etmeye başlamamıştı. Yapımcılarla sayısız toplantı yapmış ve çok sayıda sunum dinlemişti ama şimdiye kadar hiçbiri doğru seçim gibi görünmüyordu. Önlemler aldı ve açıkça görülüyor ki karşılığını aldı. Haklı olup olmadığını görmek için 12 Nisan 2024'te buluşalım.

Alıntı: Vanity Fair

Dizinin konusu nedir?

Fallout serisinin öncülü nedir? İlk görsellerden itibaren ağzımız açık kaldı ve başrolde Ella Purnell'in yer aldığını öğrendik. Canlandırdığı karakter, arkadaşları gibi bir sığınakta yaşayan, ancak sonunda onu nükleer bir patlamayla çarpıtılmış bir dünyaya götüren bir kurtarma görevine atılmak zorunda kalan genç, naif bir kadın.

Nükleer bir patlamanın ardından 219 yıl geçmiştir, ancak bu süre zarfında insanlığın kaderi Ella Purnell'in (Yellowjackets) canlandırdığı Lucy tarafından bilinmemektedir. Tüm hayatını, tüm ihtiyaçlarının ve arzularının karşılandığı bir yeraltı mahzeninde geçiren birkaç nesil, güvenli bir şekilde yeryüzüne dönebilecekleri günü beklemektedir.


Kaynak: Vanity Fair

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent