recent
Güncel Haberler

GTA 6: Duyurulmadan Tarihi Rekor Kırdı!

Ana Sayfa
GTA 6: Duyurulmadan Tarihi Rekor Kırdı!

GTA 6 muhtemelen okuyucuların %99'u için tanıdık bir kavram. Merakla beklenen bir sürüm ve etrafı spekülasyonlarla çevrili. Büyük bir sızıntıya rağmen, teori ve hipotezlerin ötesinde, genellikle önemli kanıtlar olmaksızın çok az somut bilgi mevcuttur. Ancak, Rockstar Games kısa bir süre önce toplumu rahatlatan ve beklenmedik bir rekora imza atan resmi bir duyuru yaptı.

GTA 6'yı kim yenebilir?

Grand Theft Auto dünyasında neler oluyor? Son zamanlarda bir hızlanma oldu ve bu sadece küçük bir hızlanma değil. Geçen hafta yayınlanan bir Bloomberg makalesine göre, Jason Schreier GTA 6'nın tanıtılmasının yakın olduğunu belirtti. İlk fragmanın yayınlanmasından değil, stüdyonun oyunu tartıştığı bir sunumdan bahsediyordu. Kısa bir süre sonra, oyun geliştirme şirketi Rockstar beklenen projeleriyle ilgili bir duyuru yaparak hayranların hevesli bekleyişini sona erdirdi. Ancak, bu haber geçici olabilir, zira yeni yapıtla ilgili ayrıntılar hala çok az.

1998 yılında Rockstar Games, video oyunlarının kültürün diğer eğlence biçimleri kadar önemli bir parçası haline gelebileceği fikri üzerine kuruldu ve bu evrimin bir parçası olma çabalarımızın bir parçası olarak sevdiğiniz oyunlar yarattığımızı umuyoruz.

Aralık ayı başında yeni Grand Theft Auto'nun ilk fragmanını yayınlayacağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu deneyimleri sizlerle paylaşacağımız daha uzun yıllar için sabırsızlanıyoruz.

Mesaj X (eski adıyla Twitter) üzerinde paylaşıldı ve nominal bir etki yarattı. 24 saatten kısa bir süre içinde sosyal ağdaki Oyun kategorisinde en çok trend olan gönderi haline geldi. Şu anda yaklaşık 1,5 milyon beğeni ve 164 milyon görüntüleme sayısına ulaşmış durumda ki bu şaşırtıcı bir başarı. Rakamların yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Bu, Aralık ayında ilk fragman açıklanmadan önce bile GTA 6 için bir rekor oluşturuyor. Yayınlandığında neler olacağını ancak hayal edebiliriz.

Peki ya piyasaya çıkış tarihi?

Dolayısıyla, çıkış tarihi ile ilgili olarak, Aralık 2023'ün başlarında açıklanıp açıklanmayacağı şu anda belirsiz. Bununla birlikte, Take-Two Interactive bir çıkış penceresi ima etti ve açıklamalarına göre, GTA 6 PS5 ve Xbox Series'e 2024'ün sonları ile 2025'in başları arasında bir zamanda gelecek, son dakikada büyük bir sorun olmadığı varsayılıyor. PC sürümü ile ilgili olarak, piyasaya sürülmeden önce daha fazla ayarlama yapılması gerekecek. Rockstar genellikle her şeyi aynı anda yayınlamadığı için bu standart bir prosedürdür.

Bununla birlikte, potansiyel olarak tartışmalı yöntemlerin uygulanmasına rağmen GTA 6 şu anda yakın inceleme altında. Take-Two Interactive'in CEO'su Strauss Zelnick, Inverse ile yaptığı bir röportaj sırasında video oyunlarında yapay zeka tekniklerinin kullanımını tartıştı. Altıncı versiyonda bunun potansiyel uygulamasını tartıştı. "Şu anda birçok kişi bunun üzerinde çalışıyor. Oyuncu karakteri olarak, senaryo etkileşimleri olan ve tipik olarak heyecan verici olmayan oynanabilir olmayan karakterlerle etkileşime girersiniz. Ancak, yapay zeka kullanımıyla NPC'lerin daha ilgi çekici ve eğlenceli hale geleceğini öngörebiliriz." Grand Theft Auto VI'da yapay zeka (AI) kullanma niyetini doğrulamadı, ancak bunun uygulanması dikkate alınmaya değer bir olasılık. Yapay zekanın kullanılması, oynanamayan karakterlerin (NPC'ler) hayatlarını daha doğal bir şekilde sürdürmelerini sağlayarak oyunun gerçekçiliğini artırabilir.


Kaynak: Rockstar (x.com)

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent