recent
Güncel Haberler

Android'de Uydu Aramaları Daha Başlatılmadan Öldü

Ana Sayfa
Android'de Uydu Aramaları Daha Başlatılmadan Öldü

2022 yılının sonunda iPhone 14'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple'ın uydu üzerinden acil durum mesajlaşma hizmeti Android ekosistemine ilham verdi. Qualcomm, Fransa'daki lansmanından kısa bir süre sonra, akıllı telefonlar için bir uydu iletişim aracı olan Snapdragon Satellite versiyonunu duyurdu. Ne yazık ki proje, duyurulmasından sadece 10 ay sonra terk edilmiş durumda.

Ölü doğmuş bir çözüm

Qualcomm'un Android cihazlarda uydu bağlantısı sağlama konusundaki ortağı Iridium, 9 Kasım'da Qualcomm'un 3 Aralık 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere anlaşmalarını gönüllü olarak feshettiğini açıklayan bir bildiri yayınladı. Bu karar, Android telefonlarda gelecekte uydu bağlantısının yer almayacağı anlamına geliyor. Alternatif olarak, Qualcomm tarafından üreticiler için daha önce sağlanan anahtar teslim çözümün artık mevcut olmayacağı anlamına da gelebilir.

Iridium, hiçbir üretici katılmak istemediği için projeyi durdurdu. Şirket, teknolojinin kanıtlanmış etkinliğine rağmen akıllı telefon üreticilerinin çözümü cihazlarına dahil etmediklerini bildirdi. Sonuç olarak Qualcomm, çözümü işletmenin maliyetinin önemsiz olduğunu düşündü. Samsung'un Galaxy S24'ünün daha önce S23'lerinde terk edilen bir özelliği içereceği söyleniyordu. Ancak anlaşmanın feshedilmesiyle birlikte bu fikrin hayata geçmesi pek olası görünmüyor.

Samsung potansiyel olarak kendi çözümünü uygulayabilir, ancak karmaşıklık ve maliyet nedeniyle yakın gelecekte önemli bir ilerleme kaydetmesi pek olası değildir. Android üreticilerinin böyle bir araç geliştirmekle ilgilenmemesi, maceraperest bireylerin Android cep telefonu yerine iPhone seçmesine neden olması talihsiz bir durumdur.

Umut (tamamen) ölmedi

Bununla birlikte, uydu iletişiminin Android'e gelme olasılığı tamamen göz ardı edilmiyor. Iridium "cihaz üreticileri, [...] çip üreticileri ve geliştiricilerle yeni ortaklıklar kurmakla" ilgilendiğini ifade ediyor. Bu arada Google, bir önceki Android 14 sürümü sırasında gözden kaçan özel bir API'yi Android'e entegre etmek için çalışıyor.

Durum bazında anlaşmalara varmanın zaman alması bekleniyor. Buna ek olarak, Android akıllı telefonlar için işlemcilerin büyük çoğunluğunu tedarik eden Qualcomm'un çekilmesinin donanım konularını karmaşıklaştırması bekleniyor. Dolayısıyla, iPhone ile gerçekten rekabet edebilecek bir özellik elde etmek için sabırlı olmak gerekecek.


Kaynak: Iridium

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent