recent
Güncel Haberler

Messenger Konuşmaları Artık Tamamen Uçtan Uca Şifreleniyor

Ana Sayfa
Messenger Konuşmaları Artık Tamamen Uçtan Uca Şifreleniyor

Mesajlarınızın çoğunu Messenger üzerinden mi gönderiyorsunuz? Eğer öyleyse, ilginizi çekebilecek bazı güncellemeler mevcut. İki yıl önce Messenger platformundaki uçtan uca şifreleme özelliğinin 2023 yılına kadar kullanılamayabileceği yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Bu süreçte sabırla beklemek zorunda kaldık ama sonunda bu söylenti doğrulandı.

Messenger 2024'ten önce herkes için uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirecek

Meta, popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın güvenliğini artırmak için son yıllarda büyük çaba sarf ediyor. Ne yazık ki aynı çaba Meta'ya ait olan messenger için geçerli değil. Teknoloji devi, geçen yıldan bu yana kullanıcılarına uçtan uca şifreleme seçeneğini sunsa da bu özellik varsayılan olarak etkin değildi. Kullanıcıların uygulamanın ayarlarına gitmesi ve "Gizli Konuşmalar"ı seçerek bu özelliği etkinleştirmesi gerekiyordu. Ancak yakın gelecekte bu durum değişecek.

Yeni yılla birlikte Messenger'da da durum farklı olacak. Meta grubu, Messenger kullanıcılarına varsayılan olarak uçtan uca şifreleme sunacak. Bu, kullanıcıların daha güvenli bir şekilde özel grup görüşmeleri yapmasına olanak tanıyacak.

Android Police'in haberine göre artık yıl sonuna kadar tüm Messenger konuşmaları uçtan uca şifrelemeyle korunacak. Bu iyileştirme sayesinde, güvenli görüşmelerin keyfini çıkarmak için herhangi bir ayarı manuel olarak etkinleştirmeniz gerekmez. Mantıksal olarak bu özelliğin yakın gelecekte kullanıma sunulması bekleniyor.


Kaynak: Android Police

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent