recent
Güncel Haberler

Bir Sonraki Grand Theft Auto 6 İçin Vazgeçilmez 8 Yeni Özellik

Ana Sayfa
Bir Sonraki Grand Theft Auto 6 İçin Vazgeçilmez 8 Yeni Özellik

GTA 6'nın çıkacağına dair artan söylentiler, oyunseverlerin merakını artırmaya devam ediyor. Bazı kaynaklara göre ise yaklaşan duyuru ve hatta 2024 yılında çıkması gündemde olduğu konuşuluyor. Oyuncuları heyecanlandıran bu yeniliklerin yanı sıra serinin yeni oyununda beklenen yenilikler de merak uyandırdı.

Hiç ölmeyen bir oyun hizmeti

Grand Theft Auto VI, Diablo 4 gibi, oyun trendi olarak hizmet şeklinde ilerleyebilir. Başka bir ifadeyle, sürekli güncellenen ve on yıl boyunca varlığını sürdürebilen bir oyun deneyimi sunabilir. Bu aynı zamanda ekiplerin kriz durumlarına daha az maruz kalmalarını sağlayacak ve bu şekilde sezonlar boyunca destekleyici bir rol üstlenebilecekler. Bu mekanik, ünlü köprülerin hemen ardındaki yeni alanların kilidini açmak için kullanılabilir, bu alanlar yeni mahalleler veya bir yarımada şeklinde olabilir ve geçici etkinliklerden birkaç ay sonra erişime açılabilir hale gelebilirler. Üstelik, söylentilere göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Florida'dan ilham alan bir gelişen dünya yönüne doğru hareket ediliyor olabilir.

Doğrudan entegre edilmiş bir RP (Rol Yapma) deneyimi

Grand Theft Auto'da rol yapma, çevrimiçi modda özellikle önemli hale geldi. Görünüşe göre bu özellik sonunda 6. Oyun için bir gerçeklik haline gelebilir. Rockstar, Red Dead Redemption ve GTA gibi oyunlardaki PR çalışmalarıyla tanınan modelci Cfx.re'nin ekiplerini işe aldı. Stüdyo, "Yaratıcı topluluğun lisanslarımızın yeteneklerini genişletmenin yeni yollarını bulmasından heyecan duyuyoruz" dedi. Bu, oyuncuların istedikleri herhangi bir karakteri oynayabilecekleri RPG mekaniğine odaklanan çevrimiçi sunuculara geri dönecektir. Ancak bu kez rol yapma özelliğinin sadece PC'de değil konsollarda da sunulacağı söyleniyor.

İşbirliği modu

Bildiğiniz gibi Bonnie ve Clyde'ın hikayesinden ilham alan bir çiftin parçası olarak oynama şansınız var. Hırsız severler Lucia ve Jason, işbirliği modunu etkinleştirerek ortak bir deneyim sunacaklar. Birçok oyuncu, aynı anda bir çift olarak oynama yeteneğini arzuluyordu. Tek oyunculu modda karakterimizin yapay zeka tarafından kontrol edileceğini zaten biliyoruz, o halde neden çok oyunculu modda da aynı özelliğin bulunmasın?

GTA 6'nın tarzında Florida

GTA 6 muhtemelen Florida, ABD'de geçecek ve Bonnie ve Clyde'dan ilham alan bir hikayeye sahip olacak. Gerçek dünyada toplumlar arası şiddetle mücadele eden, ekonomik sıkıntı yaşayan ve aynı zamanda deniz seviyesi yükselme tehdidi altında olan bir bölgedir. Eğer bu durum yerel halk için sürdürülemez bir hale gelirse, Rockstar için mizahi bir malzeme kaynağı sağlayabilir ve kullanılabilir. Ekolojinin de önemli bir yeri olacak, çünkü sızıntılar zaten hassas faunanın yaşadığı bölgeleri tehdit ediyor ve kimyasal maddelerle kirlenmiş bataklık alanlarına yol açıyor.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent