recent
Güncel Haberler

Android 14, İşitme Sorunlarını Önlemek İçin Sesle İlgili Uyarılar Sağlayacak

Ana Sayfa
Android 14, İşitme Sorunlarını Önlemek İçin Sesle İlgili Uyarılar Sağlayacak

Birkaç gün önce Android 14'ün piyasaya sürülmesiyle birlikte ilginç bir işitme koruma özelliği ortaya çıktı. Elbette bu yenilikçi özellik ile bilinçli bir kullanıcı iseniz kulak sağlığınızı daha etkin bir şekilde yönetebilirsiniz.

Şimdi kulaklarınıza daha iyi bakma şansınız var. Android 14'teki bu yeni özellik, işitme duyunuzu koruma seçeneği sunacak. İşitme sağlığınızı önemsiyorsanız, bu özellik sizin için çok değerli olabilir.

Google, Android 14 ile aşırı gürültü seviyelerine maruz kalmanızı sınırlamak istiyor

Android 14, İşitme Sorunlarını Önlemek İçin Sesle İlgili Uyarılar Sağlayacak
© 9to5Google

Akıllı telefonlarımızı kullandığımızda, özellikle müzik dinlerken, genellikle ses seviyesini aşırıya kaçırabiliyoruz.  Özellikle kaliteli kulaklıklarımız varsa, bu kulaklıkların potansiyelini tam anlamıyla deneyimlemek isteyebiliriz. Ancak, yüksek ses seviyelerinin uzun vadeli etkileri genellikle hemen fark edilmez ve duymayı olumsuz etkileyebilir. İşitme kaybı riskini azaltmak için Google, Android 14 işletim sistemi güncellemesinde yeni bir uyarı sistemi sunmayı planlıyor.

Bilindiği üzere Google işletim sisteminin yeni sürümü yakın zamanda piyasaya sürülecek. Aslında, Android 14'ün önizleme sürümü şu anda Pixel akıllı telefonlarda test ediliyor. Ancak Android 14'ün tüm özellikleri ve detayları henüz netlik kazanmış değil.

Ses dinleme seviyenize göre uyarılar ayarlanabilir mi?

Eğer bir Android akıllı telefon sahibiyseniz, büyük olasılıkla ses seviyesini 85 desibelin üzerine çıkardığınızda ekranınızda uyarıların belirdiğini fark etmişsinizdir. Eğer aşırı ses seviyelerinde müzik dinlemeye devam ederseniz, size 20 saat sonra tekrar bir uyarı gönderilir. 9to5Google websitesine göre, Android 14'teki yeni uyarı sistemi daha gelişmiş olacak ve ses sinyallerini analiz ederek işitme sağlığına ne kadar zarar verebileceğini tespit edecek. Bu analiz aynı zamanda 7 günlük bir dönem içerisinde ses seviyesinin azaltılıp azaltılmadığını ya da artırılıp artırılmadığını da göz önünde bulunduracak.

Android 14, İşitme Sorunlarını Önlemek İçin Sesle İlgili Uyarılar Sağlayacak
© 9to5Google

Aslında, Google size ilk olarak şu bildirimi gönderecektir: "Yüksek ses algılandı. Kulaklığın ses seviyesi önerilenden daha yükseğe ayarlandı, bu da işitme duyunuza zarar verebilir". Ardından, ses belirli bir eşiği aştığında, ikinci bir bildirim alacaksınız: "Ses seviyesi daha güvenli bir seviyeye düşürüldü. Kulaklık ses seviyesi önerilenden daha uzun süredir yüksek". Hala aşırı dinliyorsanız, aşağıdaki uyarıyı alırsınız: "Ses seviyesi daha güvenli bir seviyeye düşürüldü. Kulaklık ses seviyesi bu hafta için güvenli sınırı aştı".

Android 14, İşitme Sorunlarını Önlemek İçin Sesle İlgili Uyarılar Sağlayacak
© 9to5Google

Açıkçası, bu çeşitli bildirimler yalnızca bir çift kulaklıkla dinleme anlarınızı ilgilendirecektir. 9to5Google tarafından gerçekleştirilen testlere göre, ilk uyarı yalnızca gürültü seviyesi 100 desibeli aştığında tetikleniyor. Ayrıca her bir uyarının tetiklenmesinin birkaç saat sürdüğüne de dikkat çekiyorlar. Bu ve daha iyi bir reklam ayarı arasında, Android 14 bizi bazı yeni özelliklerle şımartacak gibi görünüyor!


Kaynak: Android Police

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent