recent
Güncel Haberler

En İyi İşlemci Hava Soğutucuları Hangileri? 2023

Ana Sayfa
En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023

Geçmişe göre, uzaklaştıkça, yeni bir işlemci satın almanın yanı sıra iş gören ancak yıldırım gibi hızlı olmayan resmi bir fan ile beraberinde gelirdi. Bugün, AMD veya Intel hala standart modeller sunsa da, işlemcinizi soğutmak için daha verimli ve sessiz çalışan üçüncü taraf soğutma çözümlerine yönelmek daha tercih edilir hale geliyor. En üst düzeydeki modeller için kılavuzumuzu takip ederek doğru seçimi yapabilirsiniz.

Her zamanki gibi farklı ürünleri karşılaştırmak yerine, sunulan ürünlerden belirli bir yaklaşım için ilginç bulduğumuz bir modeli seçmeyi tercih ediyoruz. Bu seçim, mümkün olan en uygun maliyetli ve verimli çözümden, en yüksek güç tüketimine sahip işlemciler için tasarlanmış bir soğutma sistemine kadar geniş bir yelpazeyi temsil edebilir.

Arctic Freezer 7 X

En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023
© Arktik Frizya 7X

Arctic tarafından resmi olarak 1.000 ₺'ye sunulan Freezer 7X modeli, 1.100 ₺'ye kadar bu fiyat aralığında bulunabilir. Her durumda, güçlü bir giriş seviyesi modeli olarak öne çıkıyor. u model, örneğin AMD'nin Wraith Spire modelinin standart olarak sunduğu soğutma çözümlerini oldukça etkili bir şekilde yerine getirebilir.

Ancak, satın almadan önce dikkate almanız gereken iki önemli nokta var. İlk olarak, anakartınızın uyumluluğunu kontrol etmek önemli, böylece VRM soğutucularını çıkarmak zorunda kalmazsınız (bu tabii ki önerilen bir adım değildir!). Ayrıca, bu soğutucuyu tercih ediyorsanız, 65/95 Watt aralığındaki bir işlemci için daha güvenli bir seçenek olacaktır.

Be Quiet Shadow Rock 3

En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023
© be quiet! Shadow Rock 3

be quiet! tarafından üretilen Shadow Rock 3, Pure Rock ve Dark Rock arasında orta bir noktada konumlanan bir üründür. Mantıklı bir şekilde, 241 watt'lık bir Intel Alder Lake işlemcinin sıcaklığını düşürmek için yetersiz olacaktır; ancak makul bir güç seviyesinde (160-180 W aralığında) kullanıldığında mükemmel bir performans sunacaktır.

Arka plakanın varlığına rağmen montajı oldukça basit olan Shadow Rock 3, aynı zamanda son derece çok yönlü ve reddedebileceği bir Anakart neredeyse bulunmuyor. Ancak, ürünün görece yüksek yapısına ve be Quiet! tarafından sağlanan temel uzun tornavidanın kaybedilmemesine özen göstermek önemli olacaktır. Bu ürün, AMD veya Intel çözümlerinin yerine geçmek için avantajlı bir seçenek sunabilir ve sizi maddi olarak zorlamayacaktır.

Cooler Master MA612 Stealth

En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023
© Cooler Master MA612 Stealth

Cooler Master'ın iyi itibarı, MA612 Stealth tarafından en azından biraz gölgelenmiyor. Dürüst olmak gerekirse, "Stealth" terimi, en fazla 90 watt'lık küçük işlemciler ile yetinmedikçe biraz fazla olabilir ve üreticinin soğutma çözümünün yetenekleri konusunda daha net olmasını dilerdik.

Montajı kolay, kalite düzeyi yüksek ve vantilatörler güven verici. Performans tarafında da tatmin edici sonuçlar elde ediliyor. Ancak, biraz daha sessiz olsaydı harika olurdu.

Noctua NH-D15

En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023
© Noctua NH-D15

Noctua ürünlerinin kaplama kalitesi konusunda söylenecek bir şey yok: kesinlikle mükemmel. Montaj sistemi en hızlısı değil, ancak zorluk olmadan yapılabiliyor.

Son olarak, performanslar açıkça çok yüksektir: piyasadaki nadir soğutuculardan biridir ve 241 W'ta çalışan Core i9-12900K'yı soğutabilir. Genel olarak, Noctua NH-D15, yüksek performans ve güvenilirlik sunan harika bir soğutucu.

Dark Freezer X128 DKCCX128

En İyi Hava İşlemci Soğutucuları Hangileri? 2023
© Dark Freezer X128 DKCCX128

Dark tarafından üretilen Dark Freezer X128 DKCCX128 uygun fiyatla öne çıkıyor. Yüksek performans ve sessiz çalışma özelliğiyle öne çıkıyor. Bu soğutucuyu Ülkemizde 1.1450 ₺ bir fiyatla bulunabilir. Performanslı, sessiz ve uygun fiyatlı bir işlemci soğutucu arayanlar için ideal bir seçenek diyebilirim.

120 mm'lik iki fana sahip ve 220 watt'ta kadar işlemcileri soğutabilir.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent