recent
Güncel Haberler

Overwatch 2'nin Oynanışı LGBTQ+ Hareketinin İlerlemesine Nasıl Katkı Sağlıyor?

Ana Sayfa
Overwatch 2'nin Oynanışı LGBTQ+ Hareketinin İlerlemesine Nasıl Katkı Sağlıyor?

Blizzard, Onur Ayı'nı Kozmetik Ürünler ve İki Queer Karakterle Kutluyor. Haziran ayı boyunca birçok şirket, LGBTQ+ topluluğuna verdikleri destekleri ifade etmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Amerikalı yayıncı Blizzard da bu yıl istisna olmadı. Ancak, Overwatch 2 için bu yıl bir ilk yaşanacak ve geliştiriciler, bu özel dönemi kutlamak için hiçbir masraftan kaçınmıyorlar.

Toplumun çeşitliliğini temsil eden bir lisans

Atış oyunları genellikle maço ve cisgender bir ortam çağrıştırsa da, zaman içinde bu algı değişti ve tür, oyuncuların çeşitliliğini temsil etmeye başladı. Overwatch ise bu konuda neredeyse bir örnek teşkil ediyor.

Oyun, karakterlerinin çeşitliliğiyle dikkat çekiyor ve bazı karakterlere queer bir kimlik vermeyi başardı. Örneğin, Soldier: 76 karakteri, hem görünüşü hem de oynanışıyla atış oyunlarındaki klişeleri yıkmıştır. Ayrıca, Lifeweaver karakteri panseksüel olarak tanıtıldı ve lisansın yüzü olan Tracer, Overwatch'ın piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra lezbiyen olarak açıklandı. Oyunun yapımcısı Brandy Stiles, karakterlerin kimliklerini gizli tutmadıklarını ve bunu oyunculara açıkça aktarmak istediklerini ifade etti.

Overwatch 2'nin Oynanışı LGBTQ+ Hareketinin İlerlemesine Nasıl Katkı Sağlıyor?
© Blizzard Entertainment

Bu nedenle, Onur Ayı'nın ilk kutlaması için oyun tüm queer kimliklerle donatıldı. Diğer birçok oyunda olduğu gibi, her biri için afişler ve kozmetikler eklenirken, Watchpoint: Gibraltar haritası LGBTQ+ topluluğunun sembolleri ve renkleriyle şenlikli bir atmosfere büründü.

Bu vesileyle Overwatch, iki karakterinin hikayesini geliştirdi: Baptiste ve Pharah. Baptiste'in biseksüel olduğu söylenirken, Pharah artık resmi olarak lezbiyen olarak tanımlanıyor. Bu iki karakterin oyunda giderek artan queer karakterler listesine katılması, belki de geliştiricilerin gelecekte benimseyeceği bir alışkanlık olabilir. Ancak, bazı oyuncuların oyunun gidişatından giderek daha fazla hayal kırıklığına uğraması, bu tür adımların yeterli olmayabileceğini gösteriyor.

Oyuncular emin ellerdeOyuncular emin ellerde

Overwatch yönetmeni Aaron Keller, The Verge'e verdiği bir röportajda şunları söylüyor: "Oyunun gerçek dünyada olup bitenleri yansıtıyormuş gibi hissettirmesini istiyoruz. Bunu Cadılar Bayramı için yapıyoruz. Aynı zamanda Ay Yeni Yılı için de yapıyoruz. Sözlerini şöyle tamamlıyor: "Aynı şeyi Pride için de yapmak önemli.

Overwatch 2'nin Oynanışı LGBTQ+ Hareketinin İlerlemesine Nasıl Katkı Sağlıyor?
© Blizzard Entertainment

Bununla birlikte, çevrimiçi oyunlar ne olursa olsun, bazıları geliştiricilerin oyun içi çabalarını destekleyenlere yönelik tacizin artmasından korkuyor. Buna karşılık Overwatch, "müşteri hizmetlerinin daha fazla moderasyon planladığını" duyurdu. Brandy Stiles ise topluluğun iyi niyetine güvenmeye devam ediyor. "Çok karanlık olabilecek zamanlardan çok güzel anların çıktığını gördüm" diyor. "Gökkuşağı simgesine sahip olduğum için eleştirildim, bu yüzden ekibim etrafımda toplandı ve bu krizi atlatmayı başardık."

Ancak topluluk bir başka büyük soruna karşı birleşemeyecek: LGBTQ+ mesajları bazı ülkelerde sansürleniyor ve yasaklanıyor. Sonuç olarak, Onur Ayı Overwatch 2'de yer almayacak. Brandy Stiles, "teknoloji, yasaları LGBT içeriğine hoşgörülü olmayan ülkelerde bu içeriğin dağıtımını engellememize olanak tanıyor" diye açıklıyor. Bu bölgelerde yaşayan "oyuncuları korumamıza yardımcı oluyor" diye de ekliyor.

Ancak Aaron Keller olumlu düşünmeye devam ediyor: "Yerel yasalara saygı göstermeye çalışıyoruz. Benim kişisel görüşüm, mümkün olan yerlerde faaliyet gösterebilmenin hiç faaliyet gösterememekten daha iyi olduğu yönünde."


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent