recent
Güncel Haberler

WinRAR Geliştiricisi, Microsoft'un RAR Dosya Uyumluluğuna Tepki Veriyor

Ana Sayfa
WinRAR Geliştiricisi, Microsoft'un RAR Dosya Uyumluluğuna Tepki Veriyor

WinRAR, Microsoft'un Windows 11'in .rar dosyalarıyla yerel olarak uyumlu olacağını duyurmasına tepki veriyor. Geçen hafta, Windows 11'in yakında tar, 7-zip, rar ve gz gibi arşiv sıkıştırma biçimlerini destekleyeceğini bildirildi. Bu gelişmeyle birlikte, WinRAR gibi programlar da bu tür uzantıları yönetmek için kullanılan yardımcı programlar arasında yer alıyor ve Microsoft'un işletim sistemi tarafından sunulan yeni yerel uyumluluklarıyla karşı karşıya kalma riskiyle karşı karşıya.

RAR formatı için bir fırsat mı?

Neowin'in yayını, WinRAR yazılımının arkasındaki win.rar GmbH ile iletişime geçerek resmi bir tepki almaya çalıştı.

WinRAR'ın basın açıklaması, Redmond şirketine küçük bir gönderme yaparak başlıyor: "Microsoft'un RAR dosyaları için destek sağlaması 30 yıl sürdü, [...] şimdi RAR motorunu da bir 30 yıl içinde sağlamayı planlayıp planlamadıklarını merak ediyoruz."

WinRAR'ın satış departmanından Louise Cusworth ise daha ciddi bir tonla, "Bunun RAR sıkıştırma formatını daha da popüler hale getireceğini ve WinRAR'ı kullanmayı bilmeyen kullanıcılar için daha erişilebilir hale getireceğini umuyoruz" şeklinde ekliyor.

Ayakta kalmak için yenilik yapın

Microsoft'un duyurusunun endişe kaynağı olduğunu kabul eden win.rar GmbH, kullanıcıların hala RAR dosyaları oluşturmak için WinRAR'a ihtiyaç duyabileceklerini belirtiyor. Ancak, .rar dosyalarını açmak için artık WinRAR'a ihtiyaç duyulmayacağını ifade ediyorlar. Şirket, RAR dosyaları oluşturmak için gelecekte modası geçebilecek başka programların da mevcut olduğuna dikkat çekiyor.

Louise Cusworth, "WinRAR'ı uzun süre geliştirebilmemiz için küçük bir yazılım şirketinin destekleyen yeterli sayıda insan olmasını umuyoruz" diyor ve geliştiricilerin, yardımcı programı kullanıcılar için olabildiğince çekici hale getirmek ve Windows 11'in getirdiği özelliklere rağmen WinRAR'ın kullanımını haklı çıkarmak için çalışacaklarını belirtiyor. Büyük bir güncelleme yapma planının yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Windows uzun zamandır ZIP formatını destekliyor, ancak üçüncü taraf yazılımlar hala daha kullanıcı dostu bir deneyim sunmak için kullanışlı olmaya devam ediyor.


Kaynak: Neowin

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent