recent
Güncel Haberler

WhatsApp, Konuşmalarınızı Daha Özel Hale Getirme İmkanı Sunuyor!

Ana Sayfa
WhatsApp, Konuşmalarınızı Daha Özel Hale Getirme İmkanı Sunuyor!

WhatsApp, kullanıcılara daha fazla güvenlik sunmak için yeni bir özellik duyurdu. Meta, hizmetini geliştirmek için sürekli çaba sarf ediyor ve dünyanın en büyük mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, gizliliğinizi koruma taahhüdünü sürdürüyor. Bugün açıklanan yeni seçenek, kullanıcıların gizliliklerini daha da geliştirmelerine olanak tanıyor.

Daha güvenli sohbetler

WhatsApp, konuşmalarınızı meraklı gözlerden korumak için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını bir ay önce sızdırmıştı. Ancak o zamanlar proje üretim aşamasındaydı. Şimdi ise bu özellik tamamlanmış durumda.

WhatsApp, "sohbet kilidi" adını verdiği yeni özelliği duyurdu. Bir sohbet bu modda olduğunda, WhatsApp arayüzünde diğer sohbetlerden farklı bir klasörde görünecek ve bu sohbetlere gelen bildirimler mesajların içeriğini gizleyecek.

Bu özelliğe erişmek için bir şifre belirleyebilir veya biyometrik verilerinizle bu çekmecenin korunmasını seçebilirsiniz. Bu sayede, telefonunuzu başkalarının erişebileceği bir yerde bıraktığınızda endişe duyduğunuz konuşmalarınızı güvende tutabilirsiniz.

WhatsApp, Konuşmalarınızı Daha Özel Hale Getirme İmkanı Sunuyor!
© WhatsApp

Önümüzdeki aylarda yaşanacak yeni gelişmeler

WhatsApp gizliliğe yönelik adımlar atıyor ve kullanıcıları yeni özelliklerle gizliliklerini korumaları için güçlendiriyor. Ancak, WhatsApp daha fazlasını vaat ediyor. Yakın gelecekte, sohbet engelleme özelliğine bağlı cihazları engelleme ve sohbetler için özel şifreler oluşturma gibi seçenekler ekleyeceklerini iddia ediyor.

"Meta yan kuruluş, sohbet engelleme özelliğine daha fazla seçenek ekleyeceğini belirtiyor. Bu seçenekler, bağlı cihazları kilitleme ve sohbetleriniz için telefonunuzdakinden farklı bir şifre oluşturma gibi özellikleri yer alacak.” Bu hamleler, WhatsApp'ın kullanıcılara gizlilik üzerinde daha fazla kontrol verme ve kişisel bilgilerinin güvenliğini artırma hedefini yansıtıyor.

Bu yeni özellikler, WhatsApp'ın Telegram ve Signal gibi rakipleriyle rekabet etme çabalarının bir parçası olarak görülebilir. WhatsApp, kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunarak daha güvenilir bir gizlilik platformu olmayı hedefliyor.Bu gelişmeler, WhatsApp'ın kullanıcılarının kişisel bilgilerini koruma taahhüdünü ve bir gizlilik garantisi sağlama taahhüdünü göstermektedir.


Kaynak: WhatsApp,BFMTV

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent