recent
Güncel Haberler

Microsoft'un Activision Blizzard'ı Satın Alması: İşler İyiye Gidiyor

Ana Sayfa
Microsoft'un Activision Blizzard'ı Satın Alması: İşler İyiye Gidiyor

Avrupa Komisyonu nihayet Activision Blizzard'ın satın alınmasıyla ilgili kararını verdi. Mart ayı söylentileri doğru çıktı ve rekabet kurumu satın alma işlemini onayladı. Microsoft bu kararla rahat bir nefes aldı mı?

Baş belası mı?

Avrupa Komisyonu'nun kararını aynı gün açıklaması bekleniyordu ve 69 milyar dolarlık tarihi anlaşma için yeşil ışık yakıldı. Bu beklenen bir haber olsa da Microsoft için sevindirici oldu. Ancak, onayın bazı koşulları bulunuyor.

Bu koşullar özellikle Microsoft'un bulut oyun pazarındaki konumuna odaklanıyor. Endişeler, Activision Blizzard'ın Microsoft'a katılması durumunda, şirketin bulut oyun pazarındaki hakimiyetine neden olabileceği konusunda yoğunlaşıyor. Bu endişeler, Birleşik Krallık'ın satın alma işlemini kendi topraklarında engellemesine neden oldu.

Avrupa Komisyonu'nun soruşturmasına ve İngiltere'nin rekabet otoritesi CMA ve Amerika'nın FTC gibi misilleme yapma eğiliminde olan kurumlarına yanıt olarak, Xbox diğer bulut oyun platformları olan GeForce NOW ve Boosteroid gibi şirketlere yaklaşmıştı. Bu platformlar, İngiltere'nin kararına şiddetle karşı çıktılar.

Serinin bir sonraki bölümünün adı

Bu nedenle Avrupa Komisyonu bu birliğin tam geçerliliği için koşullar belirlemiştir. Microsoft, oyunlarını belirli bulut oyun hizmetlerinin kullanımı için 10 yıllık sözleşmelere zaten dahil etmiş olsa da, şirket Avrupalı ​​tüketiciler için Activision Blizzard kataloğunun daha geniş bir sunumunu hedefliyor. Redmond merkezli şirketin bu konuda verdiği sözleri tutması halinde Avrupa Birliği'nden herhangi bir itiraz beklenmiyor.

Ancak dava henüz kapanmadı. Microsoft hâlâ ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) soruşturmasının sonucunu bekliyor ve endişelerinizi gidermek için çalışıyor. FTC'nin kararının 2 Ağustos'ta açıklanması beklenirken, son söylentiler olumsuz bir tablo çiziyor.

ABD devi, İngiltere'nin CMA engelleme kararına itiraz etti. Bu itirazın sonucu birkaç ay boyunca belirsiz olacak ve yine devralmaya karşı çıkabilir. Böylece bu uzun hukuki süreç yeni bir sezon için yeniden başlamış görünüyor.


KaynakCommission européenne

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent