recent
Güncel Haberler

Twitter Tarzı Sertifikasyon Neden Gmail'e Geliyor?

Ana Sayfa
Twitter Tarzı Sertifikasyon Neden Gmail'e Geliyor?

Şimdi sertifika rozetlerini uygulama sırası Gmail'de. Gmail, sertifika rozetlerini tanıtarak Twitter rozetlerine benzer bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Ancak Gmail rozetleri işe yarayacak gibi görünüyor.

Sertifika rozetleri Gmail'de de

Elon Musk, Twitter'daki değerli sertifika rozetlerini değiştireli birkaç ay oldu. Bir zamanlar "kişiler" ve işletmeler için ayrılmış olan sertifika rozeti, artık Twitter Blue'ya abone olan herkes tarafından kullanılabilir. Bugün aynı "sertifikalandırmayı" benimseme sırası Google'da.

Twitter Tarzı Sertifikasyon Neden Gmail'e Geliyor?
© Google

Google, 2021'de BIMI (Mesaj Kimliği için Marka Göstergeleri) programını başlattı. Bu program, şirketlerin e-postalarını doğrulamalarına ve şirket logosunun varlığı gibi ayırt edici öğeler eklemelerine olanak tanır. Google, kullanıcıların gerçek e-postaları spam'den ayırt etmesine yardımcı olmak için doğrulanmış e-postaları küçük bir mavi onay işaretiyle işaretler. Bu onay, kademeli olarak kullanıcılara dağıtılacaktır.

Mavi tik... sadece şirketler için

Ancak, BIMI programı yalnızca şirketlerin e-posta adresinizi doğrulamasına izin verdiğinden, özel bir birey olarak değerli Google rozetleri beklemek hayal kırıklığı yaratabilir.

Somut olarak, sertifikalı göndericiler, profil resmi olarak sunulan logo ve aynı zamanda Twitter, Instagram, Facebook, TikTok'ta olduğu gibi adın yanında görüntülenen mavi onay işareti sayesinde gönderen tarafından hemen tanımlanabilecek...

Twitter Tarzı Sertifikasyon Neden Gmail'e Geliyor?
© Google

Google, "Kimlik doğrulama, kullanıcıların ve güvenlik sistemlerinin spam'i tanımlamasına ve engellemesine yardımcı olmanın yanı sıra, gönderenlerin marka güvenliğinden yararlanmasına da olanak tanır. Bu, e-posta güvenliği ve okuyuculara daha etkileyici bir deneyim sunarak daha iyi bir ekosistem yaratmaya yardımcı olur" diyor.

Google, bu yeni güncellemeyi birkaç saat önce kullanıma sunduğundan, yeni Gmail sertifikalarına sahip ilk e-postalarımızı çok yakında alabiliriz.


KaynakWCCFTech

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent