recent
Güncel Haberler

Disney+, Abonelik Fiyatlarını Artırma Kararı Aldı: İşte Bu Artışın Gerekçesi

Ana Sayfa
Disney+, Abonelik Fiyatlarını Artırma Kararı Aldı: İşte Bu Artışın Gerekçesi

Disney+, üç aylık incelemesinin bir parçası olarak reklamsız teklifi için yeni bir fiyat artışı duyurdu. Bu artışın bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Akış platformları, pandemi döneminin katlanarak büyümesiyle karşılaştıkları zorluklara uyum sağlamaya çalışıyor.

Hulu içeriği Disney+'a geliyor

Disney CEO'su Bob Chapek, ABD'de akış hizmetlerine doğru büyük bir adım attı. Disney+, Disney'e ait diğer platformlar Hulu ve ESPN+'yı entegre etmeye karar verdi. Böylece kullanıcılar, tüm bu platformların içeriğine tek bir üyelikle ulaşabilmektedir. Bu hamle, Disney'in akış hizmetleri portföyünü genişletmeyi ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Chapek, birleşik platformun reklam potansiyeli ve gelir artışını artırma stratejisiyle bu seçimi haklı çıkarıyor. Hulu içeriği, Disney+'ın daha yüksek fiyatlara yol açması beklenen reklamsız teklifine entegre edilecek. Şirket, reklam destekli abonelik seçeneğinin maliyetinin aynı kalacağını iddia ediyor. Ancak bu kararın Disney'in ABD dışındaki yayınlarına nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil.

Disney+, Abonelik Fiyatlarını Artırma Kararı Aldı: İşte Bu Artışın Gerekçesi
© Mika Baumeister / Unsplash

4 milyon abone kaybı

Bu, Iger'in stratejisini ayarladığı anlamına gelir. Şubat ayında CEO, Disney'in öncelikle amiral gemisi franchise'larından gelen içeriğe odaklanacağını belirtti. Ancak sonunda bu stratejiyi değiştirdi ve bu yorumları "biraz sert" olarak nitelendirdi.

Disney'in akış bölümü, Ocak-Mart çeyreğinde 659 milyon $ zarar açıklayarak düşük performans gösterdi. Analistler 845 milyon dolarlık bir kayıp bekliyorlardı, ancak gerçek rakam daha düşüktü. Bu süre zarfında hizmet hala 4 milyon abone kaybetti ve bu kaybın aboneliklerdeki artıştan kaynaklandığı düşünülüyor.

Ancak bu, Disney'in abone başına ortalama gelirini oranın çok altında artırmasına izin verdi. Walt Disney Company genel sıralamada 21. sırada yer alıyor.Geçen yılın aynı dönemine göre %'lik bir artış kaydederek 82 milyar $ gelir elde etti.


Kaynak: CNBC

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent