recent
Güncel Haberler

Disney+ Abone Kaybı Devam Ediyor: Neden?

Ana Sayfa
Disney+ Abone Kaybı Devam Ediyor: Neden?

Disney+ (yine) abone kaybediyor ve Wall Street'in beklentilerini karşılamakta zorlanıyor. Abone kayıplarının çoğu Hindistan'da yaşanırken, Disney+ Kuzey Amerika'da hâlâ mücadele ediyor.

Disney+ serbest düşüşte

10 Mayıs'ta ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Disney+, abone sayısında beklenenden daha büyük bir düşüş gördüğünü doğruladı. Bu kayıp öncelikle Hindistan'da yoğunlaşsa da, Kuzey Amerika abonelerde düşüş gördü. Bu da platformun, çocukluklarının ikonik içeriklerini yeniden izlemek ve yeni film ve dizilere erişmek isteyen milyonlarca abonenin kalbini kazanmak için mücadele ettiğini gösteriyor.

Disney+'ın abone tabanı geçen yılın sonuna kadar en az 2,4 milyon azaldı, ancak son raporlar kaybın geri döndüğünü ve platformun 4 milyon yeni kullanıcı eklediğini söylüyor. Sonuç olarak, Disney+ son birkaç ayda dünya çapında 6 milyondan fazla abone kazandı ve halihazırda 157,8 milyon takipçiye sahip (başlangıçta tahmin edilenden 6 milyon daha az).

Disney+: hayal kırıklıkları ve art arda gelen iptaller arasında

Bununla birlikte, bu abone kaybının çoğu Hindistan'da meydana geldiğinden, bu kaybın, platformun popüler Premier Ligi yayınlama haklarını kaybetmesinin ardından Disney+ Hotstar hizmetinden ayrılan kullanıcıların etkisi açısından daha iyi anlaşılması gerekir. Hint Ligi. Disney+'ın Kuzey Amerika'da yaklaşık 300.000 abone kaybettiği, diğer pazarlarda ise bir milyon yeni abone kazandığı bildiriliyor.

Disney+ Abone Kaybı Devam Ediyor: Neden?
© 20th Century Studios

Öte yandan Disney, tema parklarından elde ettiği gelirlerden (+, 2,2 milyar dolar işletme kârı) ve özellikle Avatar 2 ve Ant-Man 3 gibi sinemalardaki son başarılarından memnun.

İçerik açısından, Disney+'ın yakın zamanda Willow dizisi (ilk sezonundan sonra iptal edildi) ve Star Wars ile ilgili bazı içerikler başta olmak üzere beklentilerin çok altında kalan dizilerle birçok aboneyi hayal kırıklığına uğrattığı unutulmamalıdır. Bu hayal kırıklıklarına ek olarak, The Little Champions: Game Changer, Big Shot ve The Mysterious Benedict Circle gibi bir dizi başka iptal de yaşandı.

Elbette, birçok Disney+ abonelik iptalinin, platformun abonelik fiyatındaki artışla birlikte geldiğini unutmamak önemlidir. Başlangıçta, Disney+ platformunun fiyatı aylık 64,99 ₺ alıyor ve bu ücretin yakın gelecekte daha da artması bekleniyor.


Kaynak: Variety

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent