recent
Güncel Haberler

8 GB VRAM'li Radeon RX 7600 Çin'de Görüldü

Ana Sayfa
8 GB VRAM'li Radeon RX 7600 Çin'de Görüldü

AMD'nin bir sonraki beklenen ekran kartı Radeon RX 7600'ün GeForce rakiplerinden daha fazla video belleği sunmayacağına dair bilgiler var. AMD, sürekli olarak yenilikçi ürünler sunan bir şirket olarak bilinir. Ancak Çin'den gelen sızıntılar, AMD'nin "daha fazla VRAM" açıklamalarıyla çeliştiğini gösteriyor gibi görünüyor.

Bir gigabyte savaşı

Aralık 2020'de AMD, Radeon RX 6000 serisini piyasaya sürerek NVIDIA gibi uzun süredir rakibi olan şirkete küçük bir gönderme yapma fırsatını değerlendirdi. Şirket, tüm ürün yelpazesinde entegre 16 GB video belleği kullanarak dikkat çekti.

8 GB VRAM'li Radeon RX 7600 Çin'de Görüldü
© AMD

GeForce RTX 3000 serisi, özellikle RTX 3080 gibi üst düzey modellerde bile 10 GB'a kadar olan video belleğiyle sınırlıydı. Ancak Şubat 2022'de AMD'nin piyasaya sürdüğü Radeon RX 6500 XT, sadece 4 GB video belleğine sahip giriş seviyesi bir model olarak herkesi şaşırttı. Bu durum, şirkete karşı dalga geçmelerine neden oldu.

Ancak AMD, bu durumu unutmadı ve sadece birkaç gün önce, adını vermeden, GeForce RTX 4070 ve 8 GB GDDR6X'e bir gönderme yaparak kendi modellerinden daha düşük bir bellek kapasitesi olduğunu vurguladı. Bu hamle, kesinlikle etkili bir şekilde yapıldı.

Radeon 7600 ve GeForce 4060, aynı savaşta mı?

Ancak "şu anda piyasada bulunan tescilli modellerden daha az" demek daha doğru olur. Özellikle Radeon RX 6500 XT'yi göz ardı etsek bile AMD'nin 8GB'a doğru dönüşüm sürecinde olduğunu görebiliriz.

8 GB VRAM'li Radeon RX 7600 Çin'de Görüldü
© Videocardz

Çinli toptancı/perakendecilerin açıklamalarının ardından Videocardz ilginç bir fotoğraf ele geçirdi. Radeon RX 7600'ün beklenenden daha iyi olduğu onaylandı: Düzgün ve çekici Sapphire kasa serisi, kartın yakında piyasada olacağı konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor.

Bu Sapphire Pulse Radeon RX 7600'ün sadece 8 GB video belleği ile geleceğine dair bilgiler de var. Bu miktar, NVIDIA'nın yaklaşmakta olan GeForce RTX 4060 Ti modeline yerleştireceği bellek miktarıyla eşleşmelidir. Bu arada AMD, rakiplerini ikna edecek bir performansa sahip gibi görünüyor.



Kaynak: Videocardz

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent