recent
Güncel Haberler

Nisan Ayında Oynanması Gereken En İyi 5 Video Oyunu

Ana Sayfa
Nisan Ayında Oynanması Gereken En İyi 5 Video Oyunu

Nisan ayı, video oyunu çıkışları açısından Mart ayına göre daha sakin geçiyor gibi görünüyor. Her zamanki gibi, bu ay kaçırılmaması gereken en iyi 5 liste ve tüm platformlar dahil olmak üzere bazı harika liste önerilerimiz var!

1. Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars hayranları için en çok beklenen ve merakla beklenen oyunlardan biri olan Jedi: Fallen Order'ın devamı niteliğindeki Jedi: Fallen Order II, Nisan ayında piyasaya sürülecek. Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve PC, PS5 ve Xbox Series X/S için çıkacak oyun, çok çok uzaklardaki bir galakside bolca macera sunacak.

Jedi: Fallen Order'ın devamı niteliğindeki Jedi Survivor, daha büyük, daha iyi ve daha güçlü bir deneyim sunacak. Uncharted gibi harika macera oyunlarından esinlenilen oyun, "karanlık ruhlu" formülü ile tamamlanarak muhteşem bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu yüzden heyecanla ışın kılıcımızı sallıyoruz!

2. Dead Island 2

Ölümden dönüş gibi bir mucize ile devam ediyoruz diyebiliriz. Techland'ın (Dying Light) 2011 yılında piyasaya sürdüğü harika bir ilk oyun ve ardından E3 2014'e kadar uzanan bir fragmanın ardından, Dead Island 2 sonunda Deep Silver tarafından 21 Nisan'da PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X|S için piyasaya sürülüyor.

Zombi oyunları artık eskisi kadar popüler olmasa da, bu merakla beklenen devam oyunu zombilerin itibarını yeniden kazandırabilir. Kurgusal Banoi adasından sonra, olay örgüsü bu kez Los Angeles'ta geçiyor. Seriyi ünlü yapan sandbox oynanışı, daha keyifli ve daha da vahşi bir şiddetle birleşerek, bize Hollywood'un en büyük zombi nanarlarına layık güzel bir kaos sunuyor. Şimdiden tükürüklerimiz akmaya başladı!

3. Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp

Harika geri dönüşlerden bahsetmişken, işte yüzünüzü gülümsetecek bir tanesi. GameBoy Advance ile ilk çıkışını yapan mükemmel strateji oyunu serisi Advance Wars, 21 Nisan'da Nintendo Switch'e güzel bir dönüş yapıyor.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp adının hakkını veriyor ve ilk iki oyuna yeni bir bakış açısı sunuyor. Yeni birlik ve araç boyamalarının yanı sıra bu derleme, bu ikonik seriyi en iyi haliyle (yeniden) keşfetmek için zaten son derece güçlü olan oynanışı iyileştirecek. Hazırız ve bekliyoruz!

4. Horizon Forbidden West: Burning Shores

Bir oyunla değil ama bir DLC ile biraz hile yapıyoruz. Sağlam ve (belki de çok fazla?) cömert Horizon Forbidden West'ten bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra, Guerrilla Games iddialı Burning Shores genişleme paketi ile Aloy ile maceraya devam etmemize gerçekten izin veriyor. Bu kez lansmanın 19 Nisan'da, yalnızca PS5 için yapılması planlanıyor.

Bu DLC, Sony'nin yeni nesil konsolundan tam olarak yararlanmak için PS4'te mevcut olmayacak. Bu nedenle Hollandalı stüdyo, hem oyun hem de grafiklerde gerçekten özgür olmak için bu fırsatı değerlendiriyor. Bu yeni yolculuk bizi (evet, yine) uçan makinelerin sırtında Los Angeles'a götürüyor. Bu arada makineli avcılığın yeniden açılması için ok ve yaylarımızı hazırlıyoruz.

5. Minecraft Legends

Birkaç poligonu geride bırakalım ve çok popüler Minecraft'ın bir sonraki dönüşüne bir göz atalım. Zindanlardan sonra Legends ile oyuncuya karşı oyuncu deneyimi zamanı. Castle Gates, 18 Nisan'da PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Game Pass ve Nintendo Switch'te açılacak.

Yeni formatta, yöntemsel olarak oluşturulmuş bir haritada kalelerini yok etmek için başka bir küp inşa ekibine karşı savaşıyoruz. Tipik Minecraft savaşları ve yapılarının yanı sıra, gerçek kuşatma savaşları için yerel halkı işe almak da mümkün olacak. Kazma ve elmas zırhımız saldırmaya hazır.

6. Half-Life 3

Nisan Ayında Oynanması Gereken En İyi 5 Video Oyunu
© Valve

Olağanüstü bir oyun, bu İlk 5'in olağanüstü ve özel bir performansını gerektirir:  sonuçta, Valve üçe kadar saymayı öğrendi ve efsanevi FPS serisi Half-Life 3 ile Xen'den büyük geri dönüşünü yapıyor. İşin çılgın yanı, efsane bugün elinde bir levye ile PC'ye geleceği için heyecanlı (çünkü konsollarda FPS yok) ve tabii ki Steam Deck için onaylandı çünkü... Valve!

Bu devrim niteliğindeki matematiksel keşifle donanmış olan Black Mesa'nın çılgın bilim adamları, Half-Life 3'ün Source 3'ü açmalarına izin vermesinden bu yana mengeneyi daha da zorluyorlar. Bu yeni dahili motor, Unreal Engine 5'te devrim yaratacak çarpıcı grafiklerle video oyunlarının fiziğinde devrim yaratmayı hedefliyor. Half-Life: Alyx başyapıtının başarısını temel alan bu üçüncü bölüm, Valve Index'e özel bir VR versiyonuna da sahip ve bir kez daha VR'ın en iyisini sunuyor.

Bu tarihi olayı kutlamak için Valve bugün özel bir teklif sunuyor. Steam Deck veya Valve Index alıcıları, altın bir levye ve yengeç kafasının gerçek boyutlu bir kopyasını içeren Half-Life 3'ün Collector's Edition'ını alacaklar. Neredeyse ona sarılmak istiyoruz çünkü Half-Life 3 nihayet burada olduğu için çok heyecanlıyız!

Bunun elbette tamamen öznel bir liste olduğunu unutmayın ve doğal olarak Nisan ayında video oyunlarından beklentilerinizin ne olduğunu merak ediyoruz. Bu yüzden yorumlarda bize bildirmekten çekinmeyin ve sizi okumak için sabırsızlanıyoruz!

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent