recent
Güncel Haberler

E3 2023 Etkinliği Neden İptal Edildi?

Ana Sayfa
E3 2023 Etkinliği Neden İptal Edildi?

Gelen son bilgilere göre Electronic Software Association ve ReedPop, bir yaz oyun etkinliği olması planlanan E3 2023'ün resmi olarak iptal edildiğini duyurdu. Bu karar, birçok oyun yayıncısının etkinliğe katılımlarıyla ilgili belirsizliklerini dile getirmesinin ardından alındı.

E3 2023 bitti!

Etkinliğin 13-16 Haziran tarihlerinde Los Angeles Kongre Merkezi'nde gerçekleşmesi planlandı. Ancak oyun yayıncılarının etkinliğe katılmayacağını açıklamasının ardından Electronic Software Association ve ReedPop bugün E3 2023'ün resmi olarak iptal edildiğini duyurdu. Son iki yıldır, COVID-19 salgını nedeniyle etkinlik iptal edildi ve 2021 etkinliği tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. ESA, 2019'dan bu yana ilk canlı E3 etkinliğini düzenlemeyi hedefliyordu ve bu aynı zamanda PAX ve New York Comic Con'un arkasındaki şirket olan ReedPop tarafından düzenlenen ilk E3 etkinliği olacaktı.

ReedPop'un küresel oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı Kyle Marsden-Kish, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Etkinliği gerçekleştirmek için bizim ve ortaklarımızın tüm çabalarına rağmen, sektör ve E3 için doğru olanı yapmak zorunda olduğumuz için bu zor bir karardı. İlgili şirketlerin oynanabilir demo materyallerinin hazır olmaması ve kaynak bulma zorluklarının, bu yazın E3'ünde bulunamayacakları bir engel haline geldiğini anlıyoruz ve takdir ediyoruz. E3 2023'e katılmayı taahhüt edenler için, hak ettikleri ve ReedPop'un etkinlik deneyimlerinden bekledikleri gösteriyi sunamadığımız için üzgünüz."

E3 Terk Edildi

Bu yılın başlarında Sony, Microsoft veya Nintendo gibi büyük oyun üreticilerinin E3'te katılmayı planlamadığına dair haberler ortaya çıktı. Sony'nin katılmama kararı, şirketin 2018'den beri bir E3 etkinliğine katılmadığı göz önüne alındığında sürpriz olmadı. Nintendo ise "bu yılki E3 planlarına uymadığı" için katılmayacağını duyurdu.

Elbette, şu ana kadar E3'e katılmayacağını onaylayan şirketler arasında Ubisoft, Sega ve Tencent yer alıyor. Bir Ubisoft sözcüsü, "farklı bir yönde ilerleme kararı aldıklarını" ve kendi Ubisoft Forward etkinliklerini düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

ESA, üyelerine gönderdiği ve IGN tarafından ele geçirilen bir e-postada, etkinliğin "sektörümüzün büyüklüğünü, gücünü ve etkisini gösterecek şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan sürekli ilgiyi toplayamadığını" belirtti.

Summer Game Fest ve yukarıda bahsedilen Haziran ayındaki Ubisoft Forward da dahil olmak üzere diğer yaz oyun etkinlikleri devam ediyor.


Kaynak: Twitter

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent