recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi Video Oyunu Kadar Harika Mı? İlk Sezon Görüşümüz!

Ana Sayfa
The Last of Us Dizisi Video Oyunu Kadar Harika Bir Dizi Mi? İlk Sezon Görüşümüz!

The Last of Us dizisi aylarca ertelenmiş olsa da, ilk sezonunun değerlendirmesini yapmanın zamanı çoktan geldi. Ellie ve Joel'in küçük ekrandaki maceraları Naughty Dog'un efsane video oyununun hakkını verebildi mi? Kemerlerinizi bağlayın: işte HBO dizisi hakkındaki incelememiz.

İçindekiler

Evet, The Last of Us 1. sezon bitti... 12-13 Mart 2023 gecesi HBO, dizinin dokuzuncu ve son bölümünü yayınladı (Türkiye'de BluTV'de). Sonuç, Naughty Dog video oyunuyla neredeyse aynı, bizde kaygısız bir izlenim bırakıyor! Craig Mazin ve Neil Druckmann'ın iddiasının önceden kazanılmadığı söylenmelidir. Yaratıcılar, Ellie ve Joel'in başlangıçtaki ilişkisine odaklanan bir çalışmada, 14 saatlik "oyunu" 45 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında değişen bir düzine bölüme sıkıştırmak zorunda kaldılar... Görevi karmaşıklaştırmak için The Last of Us oyuncuların ezbere bildiği efsane oyun. Yeni gelenleri ve müdavimleri mutlu ederken aynı hikayeyi nasıl anlatırsınız?

Harika bir başlangıç

Küçük ekranın dilinden ödünç alan The Last of Us, temel oyunun "ötesini" görmek istediğini en başından gösteriyor... Örneğin, Cordyceps'in bilimsel doğasını tanıtmak için  Craig Mazin ve Neil Druckmann, örneğin cordyceps'in bilimsel doğasını tanıtmak için - birinci ve ikinci bölüm - veya hatta tüm bir bölümü belirli bir karaktere ayırmak için (Frank ve Bill, bölüm 3) sık sık geri dönüşlere ve çeşitli bakış açılarına güveniyor.

The Last of Us Dizisi Video Oyunu Kadar Harika Bir Dizi Mi? İlk Sezon Görüşümüz!
Joel

HBO dizisinin başlangıcında gelen bu eklemeler, her şeye açıkçası harika bir destek veriyor! Dizi en başından itibaren Naughty Dog'un oyununu tamamlayıcı nitelikte olduğu konusunda bize garanti veriyor. Ayrıca, özellikle FEDRA'nın (yerel ordu), Ateşböceklerinin işleyişini ortaya çıkarmak ve Kathleen (bölüm 4/5) veya David (bölüm 8) gibi bazı karakterlere daha fazla derinlik kazandırmak için birçok yeni sahnenin varlığına dikkat çekebiliriz.

Büyük dengeleyici hareket

Başlangıçta sorun yok, The Last of Us serisi iyi gidiyor. Oyuncular sağlam, setler mükemmel, senaryo yerinde. Ancak dizi büyük bir sorunla karşı karşıya: birkaç sahnenin (Sarah, Tess, Riley, Sam, Henry) video oyununa gerçek hayattaki benzerliği, dramatik potansiyelini azaltıyor. En azından daha önce Sony'ye özel oyun oynamış olanlar için durum böyle. Bir hayran olarak, HBO işine bakış açımız çarpık... Bölüm 1'den önce, The Last of Us'ın nasıl "gerekli" olduğunu biliyorduk.

The Last of Us Dizisi Video Oyunu Kadar Harika Bir Dizi Mi? İlk Sezon Görüşümüz!
Ellie & Tess

Sonuç olarak, tamamen Bill ve Frank'e adanmış muhteşem 3. bölüm gibi, bu kıyamet sonrası evrene petrol getiren sekanslardan en çok etkilendik. Ne de olsa Craig Mazin ve Neil Druckmann, bu ilk sezonda zaten bildiklerimizi pekiştiren yeni ayrıntıları ortaya çıkardılar: Jackson'a geliş (genellikle The Last of Part 2'de yer alan bir kasaba), özellikle Joel'in travmasını vurgulayan; Sam ve Ellie arasında, kahramanın dokunulmazlığını akıllıca kullanma isteğini gösterdiği bir tartışma! Bazı iyi fikirler var.

Her şeye rağmen başarı

HBO, kamera önündeki sınırlı süreye rağmen yeni sahneler ve ilgili senaryo seçimlerinin yardımıyla Joel ve Ellie arasındaki ilişkide Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in canlandırdığı bir çığır açıyor... Basit, iki oyuncu rol için yaratılmış ve orijinal yazılımın kahramanları kadar çarpıcı bir ikili oluşturuyor! Maceralarının sonunun biraz aceleye gelmesi ve Naughty Dog'un finalini "atış atış" tekrarlaması üzücü. Oyuncular için (şüphesiz) bir sorun - diğerleri ise gücünden hiçbir şey kaybetmemiş çarpıcı bir son keşfedecek.

The Last of Us Dizisi Video Oyunu Kadar Harika Bir Dizi Mi? İlk Sezon Görüşümüz!
Joel

Sonunda The Last of Us dizisi ne kadar değerli? HBO ekibinin harika bir iş çıkardığı ve hem yeni hayranları hem de orijinal oyuna aşina olanları memnun etmeyi başardığı söylenebilir. Dizi, kaynak materyalin ötesine geçmek için bazı fırsatları kaçırsa da umut verici bazı yönlerini (virüsün bilimsel yönü, aralarındaki bağlantı) unuturken, merheme tuz eklemek zor, harika bir uyarlama. . Resmiyet kazanmış olan 2. Sezonda görüşmek üzere.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent