recent
Güncel Haberler

The Last of Us, Dizinin Finali Kült Bir Sona Yakışıyor! 9. Bölüm!

Ana Sayfa
The Last of Us, Dizinin Finali Kült Bir Sona Yakışıyor! 9. Bölüm!

İşte başlıyoruz... The Last of Us serisinin 9. bölümü yeni yayınlandı ve Naughty Dog'un ilk bölüm uyarlamasının sonunu işaret ediyor. Beklentileri karşılıyor mu? İşte bizim görüşümüz.

İçindekiler

14 saatlik efsanevi bir oyunu dokuz bölüme sığdırmak: Craig Mazin ve Neil Druckmann'ın The Last of Us ile üstesinden geldikleri zorluk bu! Yani 9. Bölüm (1. sezon finali) başlamadan önce bile geriye bir soru kalıyor: Ellie ve Joel'in ilişkisini doğru bir şekilde aktarmak ve dizinin trajik finaline hazırlanmak için bu yeterli mi? Geçen hafta yayınlanan bir makalede bu konuyu inceledik. Bir oyuncu olarak The Last of Us'tan çıkmanız gerektiği gibi çıkmak kolay değil. Ancak Pedro Pascal ve Bella Ramsey'nin suç ortaklığının açık olduğu ve senaryonun ilişkilerinde gerçek adımlar attığı açık. 9. bölümde bunun karşılığını alabilecek miyiz?

The Last of Us, Dizinin Finali Kült Bir Sona Yakışıyor! 9. Bölüm!
Joel

Her şeyi değiştiren bir fikir

Her şeyi sırayla alalım. Ellie'nin annesini (ilk kez) ve onun dokunulmazlığının nedenlerini ortaya çıkaran bir giriş sekansının yanı sıra, bu bölüm Naughty Dog oyunuyla neredeyse aynı bir sahneyle başlıyor. İki kahraman ateşböceklerini arıyor. Bulutlardaki Kız'a her zamankinden daha etkileyici bir Joel katıldı. Adem, 8. Bölümde yaşananların ardından artık küçük kızıyla arasında kopmaz bir bağ vardır. Hepsi orada! Şehrin içinden, zürafaların olduğu ikonik manzara...İkili daha sonra kullanılmayan bir sağlık kampına varıyor.

HBO dizisi finalinin tartışmasız en büyük sürprizi burada devreye giriyor: Ellie'nin 3. bölümde Joel'in alnında fark ettiği yara izini hatırlıyor musunuz? Altı bölüm sonra, "o atışı kaçıran kişinin" aslında kahramanın kendisi olduğunu öğreniyoruz! Yani 50 yaşındaki adam kendi canına kıymaya çalışmış. Bu son bilgi tamamen doğrudur ve Joel'in oyun içinde olduğundan daha savunmasız olarak gösterilen yapısına bir tür sonucu getirir. Korkutucu ama bundan sonra olacaklara hazırlanmak iyi bir fikir.

The Last of Us, Dizinin Finali Kült Bir Sona Yakışıyor! 9. Bölüm!
Ellie

Video oyununa çok mu sadık?

Gerisini biliyorsunuz, ateşböceklerinin saldırısına uğrayan Joel, liderleri Marlene ile uyanır. Ona olacakları açıklar. Başka seçenek yok, aşının türü Ellie'nin beyninde ve tedavi olması için ölmesi gerekiyor. Kızının ölümüyle yaralanan adam, koruması altındaki kızı kaybetmeyi göze alamaz! Herkesi öldürür, kızı bulur ve kaçar.

Joel'in motivasyonları açık olsa da - özellikle yukarıda alıntılanan bilgilerle - bu final sekansı, bir video oyununa çok benzer şekilde, etkiden yoksun görünüyor. Oyuncular için, Marlene ile konuşma olsun; arabadaki an olsun; bütünü sonlandıran meşhur tartışma olsun, neredeyse bir "kare kare". "Dizi" The Last of Us, "oyun" The Last of Us gibi bitiyor, çok yazık! Yine de bütünü bozmadan biraz yenilik getirmek için ideal bir andı. Evet, hala çok dokunaklı ama HBO düşük bir notla bitiyor.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent