recent
Güncel Haberler

Netflix Neden Oscar'da Rakiplerini Ezdi Geçti?

Ana Sayfa
Netflix Neden Oscar'da Rakiplerini Ezdi Geçti?

Gecenin en büyük ödüllerini Everything, Everywhere, All at Once almasına rağmen yayın servisi birkaç ödülü evine götürdü.

İçindekiler

Will Smith'in tokatının gölgesinde kaldığı 2022'nin ardından Oscar'lar, 12 Mart Pazar günü geleneksel ve skandalsız bir şekilde sahiplerini buldu.

Everything, Everywhere, All at One bir hit

Favori filmlerden biriydi ama Everything, Everywhere, All at Once, En prestijli En İyi Film ödülü de dahil olmak üzere en büyük ödüllerin çoğunu kazanarak herkesi şaşırttı.

Daniels'ın filmi, En İyi Yönetmen, Michelle Yeoh'a En İyi Kadın Oyuncu, Halloween efsanesinin unutulmaz Laurie Strode'u Jamie Lee Curtis'e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Steven Spielberg'in Indiana Jones ve Kıyamet Tapınağı filmindeki Yarım Ay rolüyle tanınan Ke Huy Quan'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere toplam yedi Oscar ödülü kazandı.

Sadece En İyi Erkek Oyuncu ödülü ondan kaçtı ve 1999'da Mumya'da keşfedilen Brendan Fraser'a Balina'daki rolü için gitti. Görsel efektleri için Oscar beklenen Avatar: Suyun Yolu eve eli boş ya da neredeyse boş döndü.

Netflix 2023 Oscar'larının gerçek galibi olarak ortaya çıkıyor

Netflix artık sadece bir akış platformu değil, başlı başına bir film stüdyosu ve bugünün Oscar'ları Amerikan şirketinin çalışmalarını bir kez daha takdir etti.

Nothing New in the West törenin diğer büyük kazananı oldu. Alman savaş filmi, En İyi Sinematografi, En İyi Uluslararası Film, En İyi Orijinal Film Müziği ve En İyi Sanat Yönetimi dahil olmak üzere dört ödül kazandı.

Netflix ayrıca Guillermo Del Toro'nun stop-motion tekniğiyle çektiği ve 2022 sonunda gösterime giren Pinokyo ile En İyi Animasyon Film Oscar'ını kazandı. Film, Pixar'ın Red Alert ve Dreamworks'ün Puss in Boots 2 gibi devlerini geride bırakarak iyi bir performans sergiledi.

Netflix tören sırasında onurlandırılan tek yayın hizmeti değil. Geçtiğimiz yıl Coda ile en iyi film Oscar'ını kazanan platform, bu yıl da The Child, the Mole, the Fox and the Horse ile en iyi kısa animasyon film ödülünü kazandı.


Kaynak: Engadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent