recent
Güncel Haberler

iPhone 15 Pro Hala Rekor Kırabilir... Fiyat Açısından

Ana Sayfa
iPhone 15 Pro Hala Rekor Kırabilir... Fiyat Açısından
Twitter'da @Hanstsaiz

iPhone 14 Pro çok pahalı, iPhone 15 Pro daha da pahalı olacak. Donanım yenilikleri karşılığında fiyat artabilir. Yeni nesil Apple iPhone ile bir fiyat artışı daha olacak mı? 

İçindekiler

Yatırım şirketi Haitong International Securities'den analist Jeff Pu'ya göre en azından iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için bir fiyat artışı bekleyebiliriz.

Büyük tasarım değişiklikleri olur mu?

Ona göre, Cupertino'nun serinin Pro konfigürasyonlarına getirdiği donanım yenilikleri, daha yüksek bir fiyatı haklı çıkaracak. Bir hatırlatma olarak, önceki raporlar, Apple'ın iPhone Pro'yu klasik modellerden daha da farklılaştırmak ve daha da kaliteli bir deneyim sunmak istediğini belirtiyordu.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te titanyum kasa, dokunsal geri bildirimle cihazın gövdesine daha iyi entegre edilmiş fiziksel düğmeler, ekranın etrafında daha ince kenarlar, yeni bir A17 SoC ve daha fazla RAM ve optik yakınlaştırma yeteneklerini geliştiren bir periskop telefoto lens bulunabilir.

Her iki cihazın da öne bakan optikler için Dynamic Island'ı koruması beklenirken, Lightning'den USB-C'ye geçişin bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor.

Son yıllarda ABD'de istikrarlı bir fiyat, ancak Avrupa'da durum böyle değil

Tüm bu yeniliklerle birlikte, özellikle enflasyon aylardır bu kadar yüksek seyrederken, bir iPhone 15 Pro'nun faturasının önceki nesillere göre çok daha pahalı olması çok muhtemel görünüyor.

ABD'de Apple, iPhone Pro modellerinin fiyatını birkaç yıldır artırmadı, ancak ülkenin bu sefer kaçması pek olası değil. Bu da iPhone 15 Pro'nun sembolik fiyatı olan 1.000 doları aşacağı anlamına geliyor. iPhone 14 Pro en iddialı konfigürasyonunda 999 dolardan başlamıştı.

Apple, Avrupa'da ve dünyanın dört bir yanındaki diğer pazarlarda, doların değerindeki artışa paralel olarak fiyatlarını sürekli olarak arttırdı. Dolar şimdi sabitlendi, ancak Apple'ın döviz kurlarını nasıl uygulayacağı belli değil. iPhone 15 Pro'nun Eylül 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.


KaynakMacRumors

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent