recent
Güncel Haberler

YouTube, Videolara Yabancı Dilde Dublaj Yaparak Rakiplerini Geride Bırakıyor

Ana Sayfa
YouTube, Videolara Yabancı Dilde Dublaj Yaparak Rakiplerini Geride Bırakıyor

YouTube, altyazılardan sonra, içerik oluşturucuların videolarını yabancı dillerde seslendirmelerine olanak tanıyan işlevselliği genişletiyor. Bu da onu bir referans platformu haline getirecek.

İçindekiler

YouTube kısa bir süre önce, başlangıçta sınırlı sayıda içerik oluşturucunun kullanımına sunulan yeni bir özellik olan çok dilli sesi test etmeye başladı. Adından da anlaşılacağı gibi, izleyicilerin dublajlı videoları kendi ana dillerinde izlemelerine olanak tanır ve içerik oluşturucuların dünyanın her yerinden insanlara ulaşmasını sağlayacak. Video platformu hafta sonu, özelliği binlerce kanala daha genişleteceğini duyurdu.

Test edilen youtuberlar için, başka bir dilde izlenen videoların görüntülenmesi, izleme sürelerinin %15'ini oluşturuyor

Ocak ayında yapılan testler YouTube için başarılı oldu. Birden fazla dilde dublajlı videolar deneyen YouTuber'lar ellerini ovuşturabilir. Videoların ana dil dışındaki versiyonları, videoların izlenme süresinin %15'ini oluşturdu.

İnternet ve cep telefonu kullanıcıları, yalnızca Ocak ayında günde ortalama 2 milyon saatlik videonun iki katından fazlasını izledi. YouTube bu özelliği bu hafta diğer binlerce içerik oluşturucuya sunduğundan, bu yalnızca bir başlangıç. Bu özelliği deneme fırsatı bulan ilk kişiler, şimdiden 40'tan fazla dilde 3.500'den fazla çok dilli videoyu tanıttı.

Başlamak isteyen içerik oluşturucuların, video yüklerken altyazı eklemelerine olanak tanıyan YouTube Studio düzenleyicisinden ses parçaları eklemeleri yeterlidir. YouTube, "Ek ses parçaları eklemek için mevcut içeriklerini de düzenleyebilirler" diyor.

Dublaj, YouTube'un yeni Eldorado'su mu?

İzleyicilerin bir videodaki "Ayarlar" düğmesini tıklamaları ve ardından "Altyazılar" sekmesinin hemen altındaki "Ses Parçası" sekmesinde istedikleri dili seçmeleri yeterlidir. Bir videoyu orijinal İngilizce dilinde izlerseniz, VO, VOSTFR... veya VF arasında seçim yapabilirsiniz.

YouTube, Videolara Yabancı Dilde Dublaj Yaparak Rakiplerini Geride Bırakıyor
Ses parçaları özelliğinin ekran görüntüsü © Get4Games

Varsayılan olarak YouTube, kullanıcının tercih ettiği dilde bir video başlatıyor. MrBeast kanalındaki videolardan birini (130 milyon abone) test etmek istediğimizde, testi yapanlardan biri hemen Türkçe seslendirme ile başladı. Ve sonuç, TV'deki kadar ikna edici! İçerik oluşturucu, süreci başka bir videoda açıkladı. Senkronizasyondan tabii ki YouTube kanalı sorumludur.

Çok dilli sesin ortaya çıkışı herkese fayda sağlayacak büyük bir fırsat: YouTube, dünya çapında daha fazla izleyici çekebilen içerik oluşturucular ve kendi başlarına tüketemeyecekleri içeriğe erişebilen izleyiciler. Ve hepsinden iyisi, YouTube her zaman büyük rakip platformlardan bir adım öndedir.

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent