recent
Güncel Haberler

Ukrayna Atomic Heart'ın Platformlardan Kaldırılmasını İstiyor

Ana Sayfa
Ukrayna Atomic Heart'ın Platformlardan Kaldırılmasını İstiyor

Ukrayna, 21 Şubat'ta yayınlanan Rus FPS Atomic Heart'ın boykot edilmesini ve Ukrayna pazarından ve ötesinden kaldırılmasını istiyor. Her durumda, istek Ukrayna'nın Dijital Bakanı Oleksandr Bornyakov tarafından Steam, Microsoft ve Sony'ye gönderildi.

İçindekiler

Bunun nedeni, oyunun 1955'te robot teknolojisindeki göz kamaştırıcı gelişmeler sayesinde her şeye gücü yeten distopik bir SSCB'yi tasvir etmesidir.

Ukrayna Atomic Heart ile anlaşmazlığa düştü

Bu ayın en çok izlenen video oyunları arasında, Rus Mundfish stüdyosunun FPS oyunu Atomic Heart, kelimenin tam anlamıyla ve kötü anlamda kimseyi kayıtsız bırakmadı. Oyun 1955 yılında, robot teknolojisinin gelişimi sayesinde zirvede olan SSCB'nin tüm Sovyetler Birliği'ni birbirine bağlayan bir sinir ağı olan Kollektiv'i başlatmak üzere olduğu bir zamanda geçiyor.

Oyuna kötüleyenler arasında yer alan Ukrayna'nın Dijital Bakanı, oyunun tüm platformlardan kaldırılması çağrısında bulundu. Bu talebin nedenleri arasında "komünist ideolojinin idealleştirilmesi", "kullanıcı verilerinin olası toplanması" ve "Ukrayna'ya karşı savaşa katkıda bulunmak için fonların kullanılması" yer alıyor.

Bakan sözlerine şunları da ekledi: "Batılı izleyicilere, oyun geliştiricilerinin Putin rejimini ve Ukrayna'nın işgalini kınayan bir açıklama yapmadıklarını da vurgulamak isteriz."

Hassas bir durum

Atomic Heart'ın arkasındaki Rus stüdyosu Mundfish yakın zamanda incelemeye alındı. Stüdyonun, çoğunluğu Rus devlete ait bir oyun platformu olan VK Play (eski adıyla Mail.RU) ile ortaklıkları var (Mundfish'in CEO'su bir zamanlar Mail.RU'nun yaratıcı direktörüydü). Çalışmanın yatırımcıları arasında Çinli dev Tencent ve Rusya enerji piyasasında önemli rol oynayan GEM Capital de yer alıyor.

Ancak (Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından önce 2018'den beri geliştirilen) Atomic Heart, diğer tüm uluslara karşı idealize edilmiş bir Sovyetler Birliği'ni tasvir etse de, oyunun amacı nüanslardan yoksun değil. Aslında, güç ve kana susamış yozlaşmış komünist liderler ve dünyanın geri kalanı üzerinde SSCB hakimiyeti kurmak için bu yıkıcı projeye son vermeye çalışan bir ana karakter hakkındadır.

Bu arka plana karşı Steam, Microsoft ve Sony henüz Ukraynalı bakana yanıt vermedi. Oyunu platformlarından kaldırma kararı tamamen onlara kalmış. Zaten Rusya'nın bu hamlelerine karşı çıkanlar, oyunu boykot etmek için Ukrayna'nın müdahalesini beklemedi.



Kaynak: Dev.ua

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent