recent
Güncel Haberler

Sony PlayStation İçin Kıtlığın Sonu ve Rekor Sonuçlar!

Ana Sayfa
Sony PlayStation İçin Kıtlığın Sonu ve Rekor Sonuçlar!

Sony Interactive Entertainment, 2022'nin dördüncü çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı. PS5 satışlarını gözden geçirme ve mali yıl için hedefleri yükseltme fırsatı.

İki yıllık mücadelenin ardından, PS5'i bulmak önümüzdeki aylarda çok daha kolay olacak.

İçindekiler

Sony için rekor bir dördüncü çeyrek

Sony Interactive Entertainment çok daha rahat nefes alıyor! Şirket Ekim-Aralık dönemine ilişkin mali sonuçlarını henüz yayınladı ve tüm ışıklar (neredeyse) yeşil yanıyor. Bir önceki yıla göre satışlar %53 artarak 8,8 milyar avroya ulaşırken, 820 milyon avro faaliyet kârı elde edildi.

Bu güçlü performans, büyük ölçüde PS5 stok seviyelerine dayanmaktadır. Sony, lansmanından bu yana toplam 32,1 milyon PS5 sevkiyatı ile çeyrekte 7,1 milyon konsol sevkiyatı yaptı. Bu, yalnızca 3,9 milyon konsolun sevk edildiği 2021'dekiyle aynı. Buna rağmen satış rakamları fiyat artışından etkilenmediği anlaşılan PS5, PS4'ün gerisinde kalıyor.

Bu çeyrekte satılan 7,1 milyon PS5, aynı dönemde satılan 8,4 milyon PlayStation 4'ten daha düşük. Son olarak, 20,8 milyonu birincil oyun olmak üzere 86,5 milyon oyun satıldı (-%16). Ayrıca 46,4 milyon PlayStation Plus abonesi ve her ay aktif olan 112 milyon PSN hesabı bulunuyor. PlayStation'ın abonelik hizmeti sonuç olarak abone kaybediyor, ancak özellikle şu anda sunulan üç paket sayesinde daha fazla para kazanıyorlar.

Sony mali yıl sonu için büyük düşünüyor

Geçen Ocak ayında Sony, eksikliğin sona erdiğini ve konsol bulmanın çok daha kolay olacağını CES'te duyurdu. Yakın zamanda darboğazları ortadan kaldırmayı bir satış noktası haline getiren güçlü bir reklam kampanyasıyla desteklenen bir argüman. Her halükarda, Sony Interactive Entertainment 31, Mart ayı itibarıyla 25 milyar avronun üzerinde satış hedefliyor ve hatta mali yıldaki orijinal hedefi olan 18 milyona kıyasla 19 milyon PS5 sevkiyatına ulaşabileceğine inanıyor.

Gerçek bir zorluk çünkü yılın ilk üç ayında 6,2 milyon konsolun dağıtılması gerekiyor. Bu, platformdan bağımsız olarak eşi benzeri görülmemiş bir durum. Sony hedeflerine ulaşırsa, PlayStation sektörü birkaç ay içinde satış rekoru kırabilir. 


Kaynak: Sony Group

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent