recent
Güncel Haberler

Netflix 30 Ülkede Fiyatlarını Düşürüyor!

Ana Sayfa
Netflix 30 Ülkede Fiyatlarını Düşürüyor!

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Netflix, birkaç düzine ülkede abonelik fiyatlarını ciddi oranda düşürdü. Bu, ücretsiz hesap paylaşımının yaklaşan sonunu aktarmak için bir strateji mi? Yoksa çok az varlık gösterdiği pazarlarda yeni müşteriler çekmek için mi?

İçindekiler

Hayır, hayal kurmayın, Türkiye listede yok.

Aşağıya doğru bir hareket

İşte Netflix'te görmediğimiz bir çözüm. SVOD dünyasındaki hemen hemen herkes (sözde) enflasyona tepki olarak fiyatlarını yükseltmeye karar vermiş olsa da, şirket şimdi bir kez olsun fiyatlarını düşürüyor! Avrupa'dan (Hırvatistan, Bulgaristan, Slovenya...) Latin Amerika'ya (Nikaragua, Venezuela, Ekvador...), Afrika'ya (Kenya), Asya'ya (Endonezya, Filipinler, Malezya...) veya Orta Doğu'ya (İran, Libya...) kadar otuzdan fazla ülke söz konusu.

Wall Street Journal'ın ayık raporuna göre, tüm paketler kesintilerden etkilenmiş gibi görünmüyor, ancak bazı paketlerin fiyatı yarıya inebilir.

Yeni kullanıcıları çekmek için bir strateji

Bir Netflix sözcüsü bu stratejiyi oldukça açık bir şekilde yorumladı: "Üyelerin eğlence söz konusu olduğunda hiç bu kadar çok seçeneğe sahip olmadığını biliyoruz." Yani Netflix'in tüketiciler tarafından rakiplerine tercih edilmesi için, içerik dışında, etkinleştirilmesi gereken yüz elli kol yok. 190'dan fazla ülkede mevcut olan Netflix, her yerde aynı performansı göstermiyor. Dolayısıyla, bu fiyat indiriminin esas olarak faturayı düşürerek yeni müşteriler çekmekle ilgili olduğu oldukça açık görünüyor.

Bu fiyat indiriminin başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. Bu, özellikle indirimli ancak reklam destekli bir paket zaten mevcut olduğundan, pek olası değildir. Ek olarak, özellikle hesaplarını hane dışındaki kişilerle paylaşmak isteyen aboneler için fatura yakında daha pahalı hale gelebilir. Öyleyse komşularımız için mutlu olalım!


Kaynak: The Wall Street Journal

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent